Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.


Jesenske počitnice so tu in z njimi

Jesenski tabor risanja 2023

'PREŠEREN & KLIMT'

Na tabor risanja vabimo otroke, stare od 6 do 18 let.

2-dnevni spletni tabor risanja bo potekal v

ponedeljek, 30. oktobra in torek, 31. oktobra 2023

od 10. do 12.00 ure

Cena (z DDV)

27 EUR

jesenki-tabor-risanja-prešeren-klimt

Dvema velikima umetnikoma se bomo poklonili čez...

Kdaj bo potekal tabor?

Jesenski spletni tabor risanja bo potekal dva dni in sicer v ponedeljek 30. oktobra in torek 31. oktobra v dopoldanskem času, od 10. ure do 12. ure. Tabor je namenjen vsem otrokom od 6. do 18. leta starosti.

učitelj risanja
spletni tečaj risanja

Kako se bomo srečevali na spletu?

Z otroki se bomo srečali v živo preko ZOOM-a. Ob prijavi dobite povezavo do ZOOM srečanja, preko katere boste lahko dostopali do našega tabora v času njegovega trajanja.

Kaj potrebuje otrok za tabor?

Za samo uro risanja otrok ne potrebuje drugega kot:

1. svinčnik (po možnosti 2B),

2. barvice, da bo bolj barvito,

3. papir (A4 ali A3 format) ter

4. radirko za tiste drobne napake. 

Seveda, najbolj nujna pa je polna mera domišljije in srčna volja za risanje. Te pa zagotovo ne bo primanjkovalo. 

pribor za risanje


PROGRAM


SPOZNAVANJE IN OGREVANJE SKOZI IGRO


Na začetku se z otroki spoznamo in predstavimo program, torej, kaj in kako bomo risali. Kot ponavadi, bomo naše roke in prstke ogreli z risarsko igro Risani zmešančki - Halloween Edition. Da pa med risanjem ne bo dolgčas, se bo nekaj bralo. Namig: Prešeren. UMETNOST DVEH UMETNIKOV NA ENI RISBI


Po ogrevanju se bo naša misija - kako združiti poezijo in umetnost v eni risbi - začela. Navdih za risbo bomo črpali iz Prešernovega epa "Povodni mož" ter Klimtovega prepoznavnega stila risanja. Kako bomo to združili, nam bo pokazala učiteljica Klara. Zagotovo pa bo to zanimiv podvig, ki obeta veliko zanimivih umetnin. 

Kdo bo vodil JESENSKI TABOR RISANJA 2023?

klara šlenc

KLARA ŠLENC

Ojla, sem Klara, diplomirana akademska slikarka. Trenutno sem poleg učenja risanja v Risarnici okupirana še s pisanjem magisterija. Svoje znanje risanja in slikanja ves čas nadgrajujem in to znanje tudi rada delim med svoje učence. Risanje in slikanje me osrečujeta, zato skoraj ne mine dan, da ne bi ustvarjala. Skozi različne delavnice - online in v živo - sem si nabrala ogromno izkušenj za delo z otroki, s katerimi res rada delam, saj me vedno znova navdušijo s svojo ustvarjalnostjo in odkritostjo. Na tej delavnici bom z otroki risala in slikala ter jih navdušila nad čari akrilnih barv. 

Marija Šinkovec

MARIJA ŠINKOVEC

Moje ime je Marija in pri Risarnici skrbim predvsem za razna besedila in napisane vsebine. Če ni dovolj očitno - rada pišem. Neskončno rada. Rada se igram z besedami, jih preobračam in obračam, da delajo kozolce, uživam, ko iščem pravi izraz, še bolj uživam, ko si izmišljam razne zgodbe za otroke. Na tej delavnici risanja bom v prvi vrsti Klarina pomočnica, sicer pa sem tudi sama navdušena nad risanjem in slikanjem in bom tudi jaz z otroki ustvarjala in jih med risanjem kratkočasila. Mogoče jim celo povem kakšno zgodbo ;) 

Zakaj se pridružiti spletnemu taboru risanja?

Ni voženj na tabor in nazaj

Tabora se lahko udeležiš od kjerkoli (doma ali na dopustu)

Na voljo so posnetki, če kakšen dan zamudiš.

            Nizka cena

2 dni po 2 uri = 4 ure učenja risanja z akademsko slikarko

        Zanimive vsebine

BONUSI

RISANI ZMEŠANČKI

Zabavna risarska igra za vso družino. Zelo priljubljena v naši spletni šoli risanja, saj je odlična za ogrevanje pred začetkom lekcije. Si upaš dati svojo domišljijo na preizkušnjo? 

DREVO RISANJA

Pobarvaj listek za vsako risbo, ki jo narišeš. Dober način za spodbujanje risanja, saj te motivira, da vzameš v roke svinčnik in papir. Kako hitro lahko pobarvaš svoje drevo?

NAVDIHUJOČA POBARVANKA

Unikatna pobarvanka, ustvarjana za otroke in odrasle. Čudovite ilustracije našega Simona, se idealno dopolnjujejo s prelepimi citati, ki bi jih moral slišati vsak otrok.

Kaj menijo o Risarnici starši otrok. . .

Mnenja staršev o poletnem taboru risanja, ki je potekal avgusta lani, prav tako preko spleta.

 • "Moja otroka sta se udeležila že treh taborov in vedno z veseljem sodelujeta in rišeta. Program je zelo zanimiv in vedno se dogaja kaj novega. Zelo dobrodošlo je to, da zraven sodeluje tudi pravljičarka oz. pisateljica in jim bere zgodbo (tako jim ni dolgčas in ne izgubijo fokusa). Zelo sem vam hvaležna da ste se odločili organizirati spletne tabore saj pri nas vožnja in čakanje ne prideta v poštev. Z veseljem bom otroka spet prijavila na počitniški tabor..”

  Patricija, mamica od Nikolaja in Avgusta

 • Hčerka se je udeležila že tabora za noč čarovnic. Ko je bil napovedan novoletni tabor sploh ni bilo vprašanje ali želi - ker je takoj rekla da ja, prav tako za sobotno srečanje v živo. Skozi celoten teden je z veseljem pričakovala začetek tabora.

  Lenka, mamica od Vesne

 • "Tabor je bil super, všeč so jim bile igre risanja, pa staršljiva pravljica. Zanimivo mi je bilo da je najmlajši lahko brez težav sodeloval ves čas in ga je tok časa vleklo kolikor je trajalo, tako da mu je bilo zelo všeč."

  Silvia, mamica od Leonie Lize

  Če tvoj otrok rad ustvarja in ga še zanima kako lepo se lahko prepletata poezija in slikarstvo, potem te vabimo, da prijaviš mladega umetnika na naš jesenski tabor risanja poln domišljije in kreativnosti!

  2-dnevni spletni tabor risanja za samo

  27€


  (Redna cena 60 €)

  DA, ŽELIM VPISATI OTROKA NA TABOR!

  Vpis je možen samo do nedelje 29. oktobra 2023.

  Risarnica © 2022 Vse pravice pridržane.