Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

risarnica-logo

DOBRODELNI

spletni tabor risanja

"POTOVANJE SKOZI ČAS"

Vabljeni v deželo risanja od
ponedeljka, 21. avgusta do petka, 25. avgusta!
Za dober namen.

Celoten izkupiček tabora bomo namenili družinam naše skupnosti, ki so zaradi poplave utrpele hudo škodo. 

Pomagamo, ker nam je mar!

PRIDRUŽI SE NAM ZA DOBER NAMEN.

PRIČNEMO ČEZ:

00

Dni

00

Ur

43

Minut

40

Sekund

Pridruži se 5-dnevnemu taboru za samo €59

Kdaj bo potekal dobrodelni tabor?

Avgustovski spletni tabor risanja bo potekal kot načrtovano, in sicer od ponedeljka, 21. avgusta do petka, 25. avgusta, dopoldne od 10.00 do 12.00 ure. Tabor je namenjen vsem otrokom od 6. do 18. leta starosti.

učitelj risanja
spletni tečaj risanja

Kako se bomo srečevali?

Vsak dan se bomo povezali in srečevali v spletni učilnici. Preden se bo tabor risanja zares začel, boste prejeli povezavo do našega ZOOM srečanja, preko katere boste cel teden dostopali do našega skupnega risanja.

Kaj potrebuje otrok za tabor?

Vse kar otrok potrebuje je svinčnik, papir (A4 ali A3 format - Lahko navaden papir ali risalni list), radirka, šilček. Zaželjeno je, da ima poleg sebe tudi barvice ali druge svoje najljubše barve, kot so flumastri, voščenke, vodenke, tempere, voščenke, akrilne barve ... Seveda, najbolj pomembni pa so dobra volja, domišljija in srčna volja za risanje!

pribor za risanje
risko maskota isarnica

Kako lahko tabor risanja popestriš?

Da bo naš virtualni tabor podoben tistemu pravemu v naravi, si lahko pomagamo z malo iznajdljivosti. Pred začetkom tabora otroku pripravite kakšne piškote in nekaj vode, saj je znano, da risanje človeka kar zlakoti. Okolje naj bo udobno in prijetno. Morda otroku celo postavite šotor iz rjuhe za vzdušje, vendar poskrbite, da bo imel dovolj svetlobe in pa trdo podlago za risanje ter prostor za prenosnik, tablico ali telefon, od koder bo spremljal učitelje v živo.

risarnica-riso-vajenec

PROGRAM

Tematika našega 5-dnevnega druženja bo POTOVANJE SKOZI ČAS.

UVODNO OGREVANJE SKOZI IGRO

Kot ponavadi, bomo vsak dan najprej ogreli svoje roke, zapestja in prste s pomočjo zabavnih risarskih iger. 

SKOZI ČAS

Sprehodili se bomo skozi čas na način, da bomo raziskovali kakšne posledica ima čas na spremembe. Kot na primer - kako so se skozi čas spremenile različne živali, človek in bivališča. Vse te razlike bomo nazorno narisali in jih nato primerjali med seboj. In kakšen bo človek v prihodnosti? Vsak risar bo lahko v svojo risbo vnesel svojo domišljijo in ideje. 

RISANJE

Učiteljica risanja, akademska slikarka Klara Šlenc, bo nato z nasveti in pravilno tehniko pokazala, kako se s pravilnim opazovanjem postavi skico in kako spremembe, ki jih zapiše čas vplivajo na oblike in strukture opazovanega objekta. Saj veste kako pravijo - edina stalnica v življenju so spremembe! 

UČITELJICI 

klara šlenc

KLARA ŠLENC

Ojla, sem Klara, diplomirana akademska slikarka. Trenutno sem poleg učenja risanja v Risarnici okupirana še s pisanjem magisterija. Svoje znanje risanja in slikanja ves čas nadgrajujem in to znanje tudi rada delim med svoje učence. Risanje in slikanje me osrečujeta, zato skoraj ne mine dan, da ne bi ustvarjala. Skozi različne delavnice - online in v živo - sem si nabrala ogromno izkušenj za delo z otroki, s katerimi res rada delam, saj me vedno znova navdušijo s svojo ustvarjalnostjo in odkritostjo. Na poletnem taboru risanja bom z otroki potovala skozi čas, od prazgodovine do neznane prihodnosti. Komaj čakam ... 

Marija Šinkovec

MARIJA ŠINKOVEC

Moje ime je Marija in pri Risarnici skrbim predvsem za razna besedila in napisane vsebine. Če ni dovolj očitno - rada pišem. Neskončno rada. Rada se igram z besedami, jih preobračam in obračam, da delajo kozolce, uživam, ko iščem pravi izraz, še bolj uživam, ko si izmišljam razne zgodbe za otroke. Na poletnem taboru risanja bom v prvi vrsti Klarina pomočnica, sicer pa sem tudi sama navdušena nad risanjem, zato bom tudi jaz poprijela za svinčnik in kaj narisala. Med samim risanjem pa imam seveda pripravljeno posebno zgodbo, ki jim jo bom brala.  

Zakaj DOBRODELNI SPLETNI TABOR RISANJA?

V nesreči človek spozna prijatelja. Tako pravijo. Ker so se nas minule poplave in druge posledice neurij močno dotaknile, smo se odločili, da na tak način pomagamo sočloveku. Dobro se z dobrim vrača.

5-dnevni tabor nudi vsak dan po dve uri učenje risanja in zabave v živo preko Zoom-a z izkušeno učiteljico risanja in akademsko slikarko.

Bodite del dobrodelnega spletnega tabora risanja tudi vi.

Kot spletna šola risanja se spodobi, da priredimo tudi spletni poletni tabor risanja za otroke, KI PRINAŠA:

 • 5 dni po 2 uri risanja v živo preko Zoom-a

 • Dve odlični in zabavni mentorici, ki bosta vodili tabor

 • Izvirne vsebine za risanje, narejene posebej za tabor

 • Veliko novega znanja in navdiha za risanje ter obvezne zabave skozi zanimive risarske igre

Pridruži se 5-dnevnemu taboru za samo €59

Zakaj bi se pridružil DOBRODELNEMU spletnemu taboru risanja?

Poleg tega, da bomo s tem prispevali svoj del človečnosti, da se bodo ljudje, ki so čez noč ostali brez vsega, malce lažje postavili na noge, so prednosti spletnega tabora tudi:

Ni vsakodnevnih voženj na tabor in nazaj.

Tabora se lahko udeležiš ne glede na to kje si.

Na voljo so posnetki, če kakšen dan zamudiš.

Nižja cena udeležbe glede na druge tabore.

5 dni po 2 uri = 10 ur risanja v živo preko Zoom-a

Dve mentorici vsak dan s tabo, za spodbudo in nasvete.

Pridruži se 5-dnevnemu taboru za samo €59

BONUSI

RISANI ZMEŠANČKI

Zabavna risarska igra za vso družino. Zelo priljubljena v naši spletni šoli risanja, saj je odlična za ogrevanje pred začetkom lekcije. Si upaš dati svojo domišljijo na preizkušnjo? 

koledar-risarnica-2023-24

KOLEDAR ZA ŠOLSKO LETO 2023/24

Najlepši koledar letošnjega šolskega leta, ki si ga preneseš na svoj računalnik in natisneš. Uporaben pripomoček za vsakega otroka in družino. Vanj zapišeš vse pomembne dogodke, od rojstnih dni do šolskih in obšolskih dejavnosti. 

NAVDIHUJOČA POBARVANKA

Unikatna pobarvanka, ustvarjana za otroke in odrasle. Čudovite ilustracije našega Simona, se idealno dopolnjujejo s prelepimi citati, ki bi jih moral slišati vsak otrok.

Kaj so povedali o Risarnici starši otrok?

Mnenja staršev o poletnem taboru risanja, ki je potekal avgusta lani, prav tako preko spleta.

 • "Moja otroka sta se udeležila že treh taborov in vedno z veseljem sodelujeta in rišeta. Program je zelo zanimiv in vedno se dogaja kaj novega. Zelo dobrodošlo je to, da zraven sodeluje tudi pravljičarka oz. pisateljica in jim bere zgodbo (tako jim ni dolgčas in ne izgubijo fokusa). Zelo sem vam hvaležna da ste se odločili organizirati spletne tabore saj pri nas vožnja in čakanje ne prideta v poštev. Z veseljem bom otroka spet prijavila na počitniški tabor..”

  Patricija, mamica od Nikolaja in Avgusta

 • Hčerka se je udeležila že tabora za noč čarovnic. Ko je bil napovedan novoletni tabor sploh ni bilo vprašanje ali želi - ker je takoj rekla da ja, prav tako za sobotno srečanje v živo. Skozi celoten teden je z veseljem pričakovala začetek tabora.

  Lenka, mamica od Vesne

 • "Tabor je bil super, všeč so jim bile igre risanja, pa staršljiva pravljica. Zanimivo mi je bilo da je najmlajši lahko brez težav sodeloval ves čas in ga je tok časa vleklo kolikor je trajalo, tako da mu je bilo zelo všeč."

  Silvia, mamica od Leonie Lize

  DA, ŽELIM VPISATI OTROKA NA TABOR!

  V kolikor v vašem otroku tli želja po ustvarjanju in novem znanju risanja, vas vabimo, da se nam pridružite na našem popotovanju po deželi risanja in domišljije. Za pomoč sočloveku ...

  Dobrodelni 5-dnevni spletni tabor risanja za samo

  59€


  DA, ŽELIM VPISATI OTROKA NA TABOR!

  Vpis je možen do vključno petka pred pričetkom tabora (18.8.2023)

  Risarnica © 2022 Vse pravice pridržane.