Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

risarnica-logo

ZAČNI RISATI, KOT SI SI VEDNO ŽELEL ...

... s tečajem ABECEDA RISANJA! Tečaj za odrasle začetnike, s pomočjo katerega boš znal narisati vse, kar vidiš, si zamisliš ali začutiš. Pridruži se temu dvo-mesečnemu tečaju, če želiš risati samozavestno in z veseljem. Začnemo 26. aprila 2023.

PRIDRUŽI SE TEČAJU

Tečaj se je že pričel. Če želiš sodelovati nas kontaktiraj na [email protected]

00

Dni

00

Ur

00

Minut

00

Sekund

Tečaj poteka med 26. aprilom in 1. julijem 2023 

CELOVIT TEČAJ RISANJA ZA ZAČETNIKE

Ta 10-tedenski (srečevali se bomo 1x tedensko po 2,5 ure), interaktivni spletni tečaj risanja v živo z učiteljem Simonom Sando, ti bo dal osnovna znanja, ki jih potrebuješ, da začneš risati tako, kot si si vedno želel. Lahko je to realistično risanje, bolj abstraktno ali kjer koli vmes. Tečaj je primeren za začetnike pa tudi za vse, ki bi želeli obnoviti ali obuditi preteklo znanje in se vračajo k risanju po daljšem premoru. 

PROGRAM IN POTEK TEČAJA

"Možnost učenja je darilo, sposobnost učenja je veščina, želja po učenju je izbira." Brian Herbert

Program tečaja je sestavljen iz treh delov, ki te popeljejo od prvega koraka - kako se sploh pripraviti na učenje risanja, vse do tega, kako se izraziti v polnosti skozi risbo.

abeceda-risanja-priprava-matreriala-za-risanje


1. del - PRIPRAVA

Povedal ti bom kako si najbolje pripraviti prostor za risanja, kje in kako izbrati dobro in kvalitetno opremo za risanja (od svinčnika in radirke do barv) ter na kaj bodi pazljiv. Določila bova tudi tvoj cilj, ki ga želiš doseči in pogledala tvoje dosedanje ustvarjanje (če ga ni, tudi v redu).

2. del - UČENJE

Začeli bomo z osnovami. To bo hrbtenica tvojega risanja. OSNOVE. Dal ti bom ključ do tehnik, katere lahko potem preneseš na katerikoli medij se boš odločil uporabiti - od svinčnika do akvarela. Naučil te bom tudi, kako vztrajati, kadar se ti zatakne.

abeceda-risanja-učenje-risanja
abeceda-risanja-stil-risanja

3. del - IZRAZI SE(BE)

Pokaži sebe in svojo umetnost na nove, drzne načine. Kaj vse lahko ustvariš z risanjem, če se prepustiš in raziskuješ svoje sposobnosti. Ponujam ti informacije, vpogled in podporo, ki jo potrebuješ za drzne, vznemirljive korake v svoji umetnosti - in tudi v življenju.

2,5 ure na teden

10 tednov

V živo preko spleta

TEDEN 1

Kakšni so tvoji cilji in pričakovanja
Priprava prostora in opreme za risanje
Ustvarjanje navade risanja in nagrade

TEDEN 2

OSNOVNI ELEMENTI RISBE 1:
Črta
Oblika
Forma

TEDEN 3

OSNOVNI ELEMENTI RISBE 2:
Volumen
Proporci

TEDEN 4

OSNOVNI ELEMENTI RISBE 3:
Senčenje
Materije in teksture

TEDEN 5

OSNOVNI ELEMENTI RISBE 4:
Perspektiva
Prostor
Kompozicija

TEDEN 6

OSNOVNI PRINCIPI RISBE 1:
Ravnotežje
Kontrast
Poudarek

TEDEN 7

OSNOVNI PRINCIPI RISBE 2:
Ritem
Enotnost in raznolikost
Vzorci

TEDEN 8

KAKO SNOVATI RISBO:
Koncept
Skica
Izris risbe

TEDEN 9

IZBOR TVOJE TEHNIKE RISANJA:
Zvrsti risb
Mediji za risanje
Tvoja unikatna smer

TEDEN 10

TVOJA UNIKATNA RISBA:
Izbor tematike risanja
Izbor zvrsti in stila risbe
Tvoj unikatni izdelek

Tečaj poteka med 26. aprilom in 1. julijem 2023 

839€ Danes samo 289€

ALI DVA OBROKA PO SAMO 149 EUR 159 EUR

PAKET UGODNOSTI

Kaj dobiš, če se pridružiš ZDAJ

abeceda-risanja-te

TEČAJ RISANJA

25-urni tečaj risanja, ki te bo opremil z vsem potrebnim, da stopiš na risarsko pot. Dobili se bomo enkrat na teden v živo preko spleta in bomo dve uri in pol intenzivno risali ter se učili kako postati najboljša verzija risarja! 

abeceda-risanja-skupnost-risarjev

E-SKUPNOST

Tekom celotnega trajanja tečaja bo druženje udeležencev tečaja potekalo v zaprti skupnosti. Namenjena je spoznavanju, druženju, deljenju risb in nenazadnje podpori. Stkejo se lahko prav lepa prijateljstva. 

abeceda-risanja-bv

BONUSI

Ob vpisu prejmeš skrbno izbrane bonuse v vrednosti 300 EUR. Od intuitivne delavnice fraktalne risbe do e-knjige "100 idej za risanje"! Vse z namenom, da ti pomagam začeti in ohraniti željo po risanju.

BONUSI

ena-na-ena-risanje-tecaj

Bonus #1: SVETOVANJE 1 NA 1

V okviru tečaja "ABC RISANJA ZA ODRASLE" ti podarjam pol ure individualnega svetovanja, kjer boš prejel pregled in oceno tvojih risb ter konkreten nasvet za tvoje nadaljnje delo.

(Vrednost 150 EUR)

simon-sanda-fraktalna-risba-risanje-risarnica

Bonus #2: DELAVNICA MEDITATIVNEGA RISANJA

Na delavnici boš spoznal Metodo fraktalne risbe, ki je nova oblika terapije oziroma (samo)pomoči z umetnostjo. Vsak si bo narisal diagnostično fraktalno risbo, ki ji rečemo tudi avtoportret duše. Spoznaj fraktale in doživite čarobnost osebne rasti!

(Vrednost 90 EUR)

brca-v-rit

Bonus #3: IZZIV "BRCA V RIT RISANJU"

Risarski izziv za prave risarje - 10 dni rišeš 10 minut stvari, ki jih vidiš okoli sebe in te v tistem trenutku navdihnejo. Koristna in zabavna igra za vsakega začetnika, da dobi brco v rit in končno začne risati in v 10 dneh ustvari navado risanja.

(Vrednost 30 EUR)

100-IDEJ

Bonus #3: E-KNJIGA "100 IDEJ ZA RISANJE"

E-knjiga, ki ti NA ENEM MESTU omogoča najti različne motive za risanje! V njej so skrbno izbrane fotografije in koristni nasveti, ki zajemajo pomembne vidike risbe za tvojo redno vadbo in hitrejši napredek pri risanju! Ta knjiga je lahko tvoj najboljši pomočnik pri risanju.

(Vrednost 15 EUR)

RISANI-ZMESANCKI

Bonus #4: IGRA "RISANI ZMEŠANČKI"

Najbolj popularna risarska igra, ki navdušuje otroke v naši e-šoli in so odlična igra za ogrevanje roke, uma in domišljije. Primerna za skupno družinsko risanje, kjer vam ne bo manjkalo zabave, smeha in razvijanja ustvarjalnega razmišljanja.

(Vrednost 15 EUR)

Skupna vrednost bonusov je 300 EUR!!

Torej ... zakaj izbrati naš tečaj?

Zavedam se, da obstaja kar nekaj tečajev risanja in prav je, da zase izbereš takšnega, ki ga ustreza. Skupaj z vsemi bonusi, ti ponujam enostaven in celovit program risanja za hiter in zagotov napredek.

Brezplačni bonusi v vrednosti 300 EUR potečejo čez ... 

00

Dni

00

Ur

00

Minut

00

Sekund

2-MESEČNI TEČAJ TRAJA MED 26. 4. 2023 IN 1. 7. 2023

PRIDRUŽI SE TEČAJU

ALI JE TEČAJ PRIMEREN ZATE?

Risanje ima dokazano pomirjujoče učinke na človeka in pomaga pri zmanjševanju stresa in tesnobe.

Se najdeš na vsaj eni točki s spodnjega seznama?

Potem je ABECEDA RISANJA idealna zate.


 • Spogleduješ se z idejo, da začneš risat.

 • Praviš, da ne znaš risat, ampak bi rad poskusil.

 • Zanima te vizualna umetnost.

 • Želiš se naučiti risati pa ne veš kako začeti.

 • Imaš strah pred risanjem.

 • Nimaš idej za risanje. 

 • Ni primernega tečaja v tvojem kraju.

Tečaj se je že pričel. Če želiš sodelovati nas kontaktiraj na [email protected]

00

Dni

00

Ur

00

Minut

00

Sekund

2-MESEČNI TEČAJ SE ZAČNE 26. 4. 2023
IN TRAJA DO 1. 7. 2023

PRIDRUŽI SE TEČAJU

KAKO LAHKO RISANJE BISTVENO VPLIVA NA TVOJE ŽIVLJENJE?

 • Risanje je dober način sproščanja, sploh kadar si pod stresom ali se te loteva anksioznost. Izboljšuje tudi samozavest in izražanje samega sebe.

 • Spodbuja kreativnost in odklepa sposobnost kreativnega reševanja problemov. Risanje je zelo cenjena veščina v mnogih kreativnih poklicih.

 • Pomaga ti, da se lažje fokusiraš, kar ti prinaša boljšo koncentracijo in posledično produktivnost pri tvojem delu in opravilih.

 • Izboljšuje tvoje finomotorične sposobnosti in izboljšuje koordinacijo med roko in možgani.

 • Prinaša veliko veselja, zadovoljstva in samo-izpopolnitve. Sploh, če skozi risanje najdeš družbo in prijatelje, s katerimi lahko deliš svoje ustvarjanje.

 • risarnica-tečaj-risanja-za-odrasle-začetnike
  simon-risanje

  "Skozi dolgoletne izkušnje in s poučevanjem risanja, sem prišel do spoznanja - tako pri mladih kot pri odraslih - da se vsakdo lahko nauči risat. Risanje ni stvar talenta, ampak je tako kot vsaka druga veščina - z voljo in vajo se jo da priučiti. Da pa to dosežemo, je potrebno uporabiti nov in enostaven pristop, da zagotovimo hiter in zanesljiv napredek pri risanju. Pri svojih tečajih uporabljam starodavne metode največjih mojstrov risanja in slikanja ter jih z največjim veseljem delim s tečajniki."

  SIMON SANDA

  Direktor in ustanovitelj Risarnice

  KAJ DOBIŠ NA TEČAJU?

 • TEČAJ RISANJA

 • 289 EUR

  25-urni tečaj risanja, ki te bo opremil z vsem potrebnim, da stopiš na risarsko pot. Dobili se bomo enkrat na teden in bomo dve uri in pol intenzivno risali in se učili kako postati najboljša verzija risarja! 

 • SKUPNOST

 • 250 EUR BREZPLAČNO

  Druženje udeležencev tečaja bo potekalo v zaprti skupnosti. Namenjena je spoznavanju, druženju, deljenju risb in nenazadnje podpori. Stkejo se lahko prav lepa prijateljstva. 

 • BONUSI 

 • 300 EUR BREZPLAČNO

  Ob vpisu prejmeš skrbno izbrane bonuse v vrednosti 289 EUR. Od intuitivne delavnice fraktalne risbe do e-knjige "100 idej za risanje"! Vse z namenom, da ti pomagam začeti in ohraniti željo po risanju.

  KAJ PRAVIJO PRETEKLI UDELEŽENCI TEČAJEV RISANJA

  Nikoli ne bom pozabil zgodbe ene od mojih udeleženk tečaja, ki je dejala takole: "V soboto sem šla v Piran na slikarsko srečanje. Tisto ribo sem narisala, ki sem jo objavila na fb. Prvič sem slikala v javnosti in to na ulici Pirana in ja, nisem imela več treme. Uspela sem! So vprašali mojega moža, zakaj ne grem malo po svoje. 'Prvič vidim svojo ženo, kako riše', je povedal in so bili začudeni. vendar resnično, vedno sem se skrivala, ker me je bilo strah in sram. Hvala ti, Simon."

  ''Dragi Simon. Moje mnenje o tečaju je odlično... Kaj odlično, SUUUUPER. Preko spleta je zelo vredu in tudi samo znanje je bilo podano odlično.
  SIMON, EN VELIK HVALA.''

  Marjana M.

  ''Simonov tečaje je prvovrsten. Popelje te skozi postopke risanja, od osnov do bolj naprednjih znanj in tehnik. Sam z pridobljenimi izkušnjami že dve leti samostojno delujem kot ilustrator. Simona toplo priporočam vsem, ki bi želeli razviti veščine za privatno ali profesionalno ustvarjanje''

  Matej G.

  ''Tečaj preko zooma je zadetek v polno., saj sem se ga lahko udeležila iz svojega domačega likovnega kotička in mi ni bilo potrebno zapravljati časa za prevoz na določen kraj. Hvala za nazorno podane učne vsebine, za dobronamerne kritike in za vsako vzpodbudo in pohvalo!''

  Marija K.

  ''Tvoj način podajanja vsebin, vaje in naloge so mi zelo ustrezale. Tukaj sem se končno uspela sprostiti in dovolila sama sebi ustvarjati skozi risanje, kar do sedaj nisem mogla, saj sem se počutila nekam zapeto, ker sem vedela, da mi veliko znanja manjka. Zahvaljujem se ti za vse, kar sem dobila pod tvojim mentorstvom''

  Marjeta Ž.

  ČESA TEČAJ "ABECEDA RISANJA"

  NE PONUJA ... 

  • USPEHA, brez vloženega dodatnega truda! 

  • Sam tečaj obsega 25 ur, kar je dovolj, da usvojiš dovolj znanja, da pridobiš samozavest in veselje do risanja. Vendar pa je sam uspeh odvisen predvsem od tebe in tvojega vloženega truda. 

  • SLAVE, zaradi opravljenega tečaja!

  • Ne morem ti zagotoviti bogastva in slave. Ampak hej, če boš vložil srce in dušo v svojo umetnost je čisto možno, da si ravno ti naslednji maestro svinčnika, čopiča in platna! 

  • NEZMOTLJIVOST!

  • Naj dvigne roko, kdor se nikoli ne zmoti! Ga ne najdeš junaka. Še največji mojster se kdaj zmoti, vendar te napake lahko uporabiš modro in zrelo kot lekcijo in greš naprej. Zapomni si - NEZADOVOLJSTVO JE PRVI KORAK K NAPREDKU! 

  KAJ NA TEČAJU RISANJA "ABECEDA RISANJA"

  PRIDOBIŠ ...

  • TEHNIKE RISANJA

  • Že stari mojstri risanja so odkrili kako pomembni so proporci. Pokažem ti kateri so pravi proporci človeškega telesa, obraza, kako izmeriti pravilne proporce pri tihožitju ipd.

  • SAMOZAVEST

  • Upal si boš! Upal se boš lotiti risbe, čeprav se ti bo zdela težka ali celo nemogoča. Ker ti pokažem način, kako zelo dobro postaviti skico, iz nje izrisati risbo in nato dokončati s povezanimi linijami, sencami, teksturo ipd. 

  • MOTIVACIJO

  • Saj veš, si povprečje petih ljudi s katerimi se največ družiš. Obkroži se z ljudmi, ki strastno radi rišejo in dobil boš motivacijo in zagon, da se premakneš naprej, da premakneš meje svojega prepričanja o sebi. 

  • BONUSE V VREDNOSTI 300 EUR

  • Že celo življenje delim in razdajam in tudi tokrat ne bo nobena izjema. Želim, da si popolnoma opremljen, da ne boš imel izgovora, da ne bi vztrajal. 

  PREDNOSTI TEGA TEČAJA

  abeceda-risanja-simon-sanda-tečaj-čas

  Prihraniš čas in denar

  Ni se ti potrebno voziti na določeno lokacijo. Lekcije imaš na dosegu roke.

  abeceda-risanja-posnete-lekcije-tečaja

  Lekcije se snemajo

  Tudi, če zamudiš uro v živo, te takoj po uri že čaka posnetek v e-učilnici.

  abeceda-risanja-skupnost

  Skupnost podobnih risarjev

  Kaj je lepšega, kot se družiti z ljudmi, ki imajo podobne interese. Velikokrat se stkejo nova prijateljstva.

  abeceda-risanja-preko-spleta-od-kjerkoli

  Brez lokacijskih omejitev

  Tečaj lahko spremljate kadarkoli od kjerkoli... Tudi na dopustu :)

  abeceda-risanja-ocena-risb

  Ocene tvojih del

  Učitelj ti sproti tekom tečaja daje napotke in usmeritve.

  abeceda-risanja-diploma

  Diploma

  Na koncu tečaja prejmeš zasluženo diplomo oz. potrdilo o opravljenem tečaju. 

  VAŠA POGOSTA VPRAŠANJA

  • Ali je tečaj poteka na spletu ali na določeni lokaciji v Sloveniji?

  • Ker smo spletna šola risanja, izvajamo delavnice risanja večinoma preko spleta. Razlog je ta, da lahko na ta način omogočimo sodelovanje na tečaju vsakemu, ne glede na to, kje v Sloveniji se nahaja. Potrebuješ le računalnik in dostop do interneta. Prav tako pa na ta način ni potrebno zgubljati časa z vožnjami na določeno lokacijo in nazaj domov. 

  • Kakšna je cena tečaja?

  • Tečaj stane 289 EUR. Cena zajema 10 tedenskih srečanj z učiteljem preko spleta po 2,5 ure (skupaj je to 25 učnih ur). Preračunano to pomeni, da ura tečaja stane 11,50 EUR, kar je zelo ugodno. Poleg tega smo za vse tečajnike pripravili še e-učinico, kjer bodo naloženi vsi posnetki ur v živo, domače vaje in ostale vsebine. V njej se bomo tudi družili, odgovarjali na vprašanja in se povezovali med seboj.

   Ob vpisu prejmeš še 5 krasnih bonusov, ki ti bodo še dodatno pomagali pri risanju. Skupna vrednost tečaja je 839 EUR - ti pa ga lahko dobiš za samo 289 EUR. Plačilo je možno V ENEM ZNESKU (289 EUR) ALI V DVEH OBROKIH (2 x 149 EUR).

  • Ali se tečaj snema?

  • Da. Tečaj se snema, posnetek pa vam je na voljo v e-učilnici, da si ga kadarkoli pogledate. To se je izkazalo še posebej dobrodošlo, če na dan izvajanja ure v živo iz kakršnega koli razloga ne moreš priti na tečaj, saj si lahko posnetek ure pogledaš, kadar ti to najbolj odgovarja. 

  • Kdaj dobimo bonuse?

  • Bonusi te čakajo v naši e-učilnici po vpisu na tečaj. Na voljo bodo nekaj dni pred pričetkom tečaja. Tam si boš tudi lahko rezerviral termin za individualen posvet pri Simonu, v času izvajanja tečaja.

  SIMON-SANDA

  "Največji umetnik je otrok pri igri. Dovoli svojemu 6-letniku v sebi, da se igra."

  SIMON SANDA

  Ustanovitelj Risarnice

  Risarnica © 2022 Vse pravice pridržane.

  Built in GroovePages