Skrivnostna Mona Lisa

Mona Lisa, znana tudi pod imenom La Gioconda, je ena izmed najbolj znanih slik na svetu in visi v muzeju Louvre v Parizu.

RISANJE S FLOMASTRI

Flomastri so odlično orodje za risanje.Risbe s flomastri so lahko črno-bele, barvne ali kombinacija obeh.

RISANJE NA ČRN PAPIR

Vsi poznamo risanje na bel papir s temnim medijem. Kakšne so tehnike, prednosti in slabosti ter kako se lotiti risanja na črn papir?

RISANJE Z OGLJEM

Raziskali bomo fascinanten svet risanja z ogljem, od njegovega izvora do osnovnih navodil, posebnosti o tehnikah risanja in vpogleda v strukturo oglja.

UPORABA BARVIC V UMETNOSTI

Čeprav so barvice nekoč veljale predvsem orodje za risanje za otroke, le-te z leti vztrajno pridobivajo na spoštovanju med umetniki, galerijami in zbiratelji.

Decembrsko ustvarjanje

S pomočjo enostavnih materialov lahko ustvarimo čudovite praznične motive. Tokrat akvarelne bunkice. Ustvarjajte z nami.

Risanje s svinčnikom - 2. del

Pravilna tehnika držanja svinčnika v roki je temelj, na katerem gradite svoje risarske spretnosti.

5 idej za ustvarjanje z jesenskim listjem

Jesen je čaroben letni čas, ko drevesa odvržejo svoje listje in obarva svet v množici toplih in živahnih barv. Poglejmo kako si lahko popestrite jesenske popoldneve in večere.

Risanje s svinčnikom - 1. del

Umetnost risanja s svinčnikom je ena najosnovnejših in obenem najbolj čarobnih oblik umetniškega izražanja. Za začetek vam podrobno predstavljam pripomočke za risanje s svinčnikom.

Vtisi poletne šole risanja 2023

Letos poleti smo v Risarnici izvedli poletno šolo risanja. Šest tednov, šest lekcij. Vsak torek smo se z nadobudnimi risarji srečali v spletni učilnici in risali ŽIVALI.

ABECEDA risanja - edini tečaj risanja, ki ga boš potreboval

Če želiš izboljšati svoje risarske spretnosti in najti navdih za risanje, potem je naš tečaj risanja za odrasle kot nalašč zate.

Velikonočna delavnica risanja

V soboto, 8. aprila se nam od 10. do 12. ure pridružite na zabavni in ustvarjalni likovni delavnici, kjer bomo združili učenje in zabavo. Ponovno bo barvito, ustvarjalno, nasmejano in poučno!

V Risarnico vpisujemo novo generacijo mladih umetnikov

Zdaj je čas za NOVO GENERACIJO MLADIH VEDOŽELJNIH UMETNIKOV, da jih sprejmemo medse. Pri Risarnici se začenja šolsko leto 2023, zato vabljeni na brezplačno uro risanja, da nas spoznate.

Zabaven  zakl(j)uček  šolskega leta v Thermani Laško

V soboto, 14. 1. 2023, smo podelili diplome prvim učencem Risarnice in se družili na ustvarjalnih delavnicah v Thermani Laško.

Božično-novoletni tabor

Zadnji teden v decembru, od 26.12.2022 do 30.12.2022, se je odvil tretji spletni tabor risanja. Nastalo je veliko unikatnih koledarjev za leto 2023.

Kako najbolj kreativno preživeti božično-novoletne počitnice?

Zadnji teden v decembru se bo odvil že tretji spletni risarski tabor. Ponovno se bomo učili in pilili tehnike risanja, na koncu pa uživali v izdelku, ki je uporaben celo leto.

Noč čarovnic oz. Halloween

Noč čarovnic je praznik, ki ga vsako leto praznujemo 31. oktobra. Tradicija izvira iz starodavnega keltskega praznika Samhain, ko so ljudje prižigali ognje in nosili kostume, da bi odganjali duhove.

Risko je živ!!!

Kako je nastajala animacija maskote Risarnice, risa Riska, vam izdamo v današnjem blog članku.

Youtube V ŽIVO "Rišem s Simonom"

Pričenjamo z javljanjem v živo na Youtube vsako sredo ob 15ih, kjer bomo skupaj s otroci risali aktualne tematike, živali, ljudi in naravo.

14 koristi risanja za otroke

Zakaj je pomembno, da ne zanemarjamo otrokov razvoj pri risanju in katere koristi mu prinašasposobnost risanja...

RISARNICA PO PIVU & CVETJU

Risarnica je bila letos že osmo leto zapored prisotna na festivalu Pivo in cvetje Laško. Ponovno se je potrdilo, kar mi že dolgo vemo - RISANJE POVEZUJE.

RISARNICA IN PIVO & CVETJE 2022, LAŠKO

Risarnica bo ta vikend, od 15.7. do 17.7.2022, del dogodka Pivo & cvetje Laško. Ustvarjali bomo v Mavrični deželi pred Kulturnim centrom. Dobrodošli v našo družbo. Risanje je zakon!

10 razlogov zakaj pričeti risati TAKOJ ZDAJ!

10 razlogov, ki te bodo prepričali, da vzameš v roko svinčnik in pričneš risati.

Zaključek z učenci v Biotermah

Risarnica je organizirala zaključek v Biotermah v Mali nedelji za vse naše šolarje ob končanem polletju v spletni šoli risanja.

Risarnica in Pisani balon

Na likovni delavnici na prireditvi Pisani Balon Laško smo ustvarjali domišljijske like.

Zabavna kreativna risarska igra RISANI ZMEŠANČKI

S to namizno igro risanja razvijamo svoje risarske sposobnosti, miselne procese in domišljijo skozi povezovanje dveh ali več pojmov, ki jih v igri dobimo z metanjem kocke. Zabava za vso družino.

Ideje za risanje v prazničnem decembru

Najbolj čaroben del leta je pred nami in vsi se veselimo teh prazničnih dni polnih topline, radosti in veselja. Še posebej je to lep čas za otroke.

Zimski tabor risanja 2023

V soboto, 4. februarja in nedeljo, 5. februarja se bo odvil že 4. spletni tabor risanja. Tokrat bomo prvič na taboru uporabili barve in čopiče. Vabljeni!