POČAKAJ! Ne zamudi najboljše nasvete za otrokov napredek v risanju.

Ne verjameš? Preizkusi nas tako, da se prijaviš na naše e-novice. Obljubimo, da ne boš razočaran/a!!

Z vpisom zgornjih podatkov se boste naročili na brezplačne e-novice podjetja Risarnica d.o.o.Od prejemanja vsebin se lahko kadarkoli odjavite. Več o tem, kako ravnamo z vašimi podatki, si lahko preberete v Politiki zasebnosti.

Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

SPLETNA ŠOLA RISANJA

Celovito 9-letno izobraževanje risanja za otroke od 6. do 18. leta starosti. 

"Čau, Simon tu."

"Sem ustanovitelj spletne šole risanja za otroke Risarnica in rad bi ti jo osebno predstavil.

Šola risanja zajema celovito izobraževanje v risanju za otroke od 6. do 18. leta. Zajema devet razredov, ki so razdeljeni v triade: ZAČETNIK, VAJENEC in MOJSTER. Prvi vpis je možen v 1. razred. Otroke razdelimo v skupine glede na starost (6 do 8 let, 9 do 11 let in 12 do 18+ let).

Izjemoma starost ni edini kriterij za določitev začetne triade. Pošlješ nam lahko risbe otroka in skupaj presodimo s katerim razredom bo začel v šoli risanja.

Vsak razred traja eno šolsko leto - vmes sta dva meseca počitnic (julija in avgusta). Učenci prejmejo vsak teden eno video lekcijo (15 do 30 minut) z vsemi navodili in vsebinami (PDF, JPG,...). Nato pa se še v istem tednu dobimo v živo v spletni učilnici, kjer tisto lekcijo skupaj predelamo in dodelimo domačo nalogo (vajo). Ko otroci končajo razred, prejmejo diplomo in potrdilo, da se lahko vpišejo v naslednji razred. Še nekaj - ne zahtevamo letne vezave, zato lahko otroka kadarkoli tekom šolanja izpišete brez obveznosti in dodatnih stroškov."simon-sandapodpis-simon-sanda
risarnica-riso-vajenec-risanja

ZAČETNIK- 1. - 3. razred

Zabava | Igra | Navdih

Zabava

Risanje je zabava. To je osnovno vodilo, ki nas spremlja skozi vsa leta izobraževanja v e-šoli risanja. Otrokom že takoj na začetku prikažemo risanje kot zabavno in veselo dejavnost.

Igra

Otroci se radi igrajo. Že naš rek pravi: "Največji umetnik na svetu je otrok pri igri." Zato učenje risanja izvajamo skozi različne kreativne in zabavne igre, ki otroku pomagajo razvijati njegovo domišljijo.

Navdih

Vsak ustvarjalen človek potrebuje navdih za svoje ustvarjanje. Tega se dobro zavedamo tudi pri nas v Risarnici zato vedno poskrbimo, da v učni proces vnašamo dobro dozo navdiha skozi razne zgodbe, ilustracije in risanke.

Program Začetnik zajema prvo triado šole risanja

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-1-razred

1. RAZRED

Skozi zabavne igre spoznavamo najbolj osnovne elemente risbe in rišemo enostavne like in elemente.

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-2-razred

2. RAZRED

Velik del učnega procesa je še vedno igra, skozi katero otroci spoznavajo različne vrste risb in likovnega izražanja.

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-3-razred

3. RAZRED

Spoznavamo različne medije za ustvarjanje risb in različno opremo ter materiale za risanje.

risarnica-riso-vajenec

VAJENEC- 4. - 6. razred

Igra | Vaja | Izzivi

Igra

Otroci se radi igrajo. Že naš rek pravi: "Največji umetnik na svetu je otrok pri igri." Zato učenje risanja izvajamo skozi različne kreativne in zabavne igre, ki otroku pomagajo razvijati njegovo domišljijo.

Vaja

Vsaka veščina zahteva vajo in ponavljanje. Z ustvarjanjem navade, da redno rišeš je tisto, kar najbolj pripomore k razvoju in izboljšanju otrokove risbe in razumevanju vizualnega komuniciranja s svetom.

Izzivi

Vsi imamo radi izzive. Z izzivi rastemo. So prvi preizkus našega znanja in veščin. Otroci jih naravnost obožujejo in so sestavni del našega učenega procesa, kjer otroci v prakso spravijo vse, kar so se naučili.

Program Vajenec zajema drugo triado šole risanja

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-4-razred

RAZRED 4

Spoznavamo različne pristope k ustvarjanju risb (risanje v živo, risanje po opazovanju, risanje iz domišljije, ...) in izražanje misli ter čustev skozi risbo.

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-5-razred

RAZRED 5

Učimo se risati širok spekter subjektov in motivov (stvari, narava, živali, rastline, ljudje, urbani svet, domišljijski liki in svetovi,...).

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-6-razred

RAZRED 6

Načrtovanje prostora, kompozicije, perspektive in ostalih principov dizajna v risbi (ravnovesje, proporcije, harmonija, ritem, kontrast, vzorec,...) + učenje subjektov risanja

risarnica-riso-mojster-risanja

MOJSTER- 7. - 9. razred

Raziskovanje | Ustvarjanje | Napredovanje

Raziskovanje

V tej fazi otroci že preizkušajo svoje meje in iščejo svoj stil risbe in kako jo bodo implementirali. Spoznavajo različne uporabne vrednosti risbe od modnega, industrijskega, grafičnega in spletnega oblikovanja pa vse do stripa, animacije, karikature, otroške ilustracije, fotografije, slikanja in ostale oblike likovnega izražanja.

Ustvarjanje

Skozi učni proces prihajajo do profesionalnih veščin risanja, ki jih že okronajo z lastnimi zaključenimi kreacijami. Te že postajajo del njihovega portfolija in se lahko uporabijo za njihove prve razstave in javne uprizoritve.

Napredovanje

Vsaka mlada oseba že izoblikuje svojo vizijo in svoj pogled na prihodnost, ki ga čaka v svetu. Spoznava vse vrste poklicev in dejavnosti, ki mu po zaključenem šolanju v Risarnici lahko predstavljajo nadaljnjo življenjsko pot. 

Program Mojster zajema tretjo triado šole risanja

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-7-razred

RAZRED 7

Implementacija risbe v različne vrste uporabe (ilustracija, strip, animacija, karikatura, portreti, design...) + nadaljnje učenje različnih subjektov risanja.

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-8-razred

RAZRED 8

Razvijanje lastnega stila in specializacija ter bolj poglobljeno učenje izbrane smeri uporabe risbe. 

risarnica-risanje-simon-sanda-razredi-učenci-9-razred

RAZRED 9

Spoznavanje vseh aspektov kreativnega ustvarjanja in poslovanja od izdelave portfolija, predstavitve, spletnega nastopa, oglaševanja, ponudbe in prodaje, produktivnosti ...

risarnica-razredno-skupinsko-učenje risanja

E-razredni pouk

Vse se dogaja v spletni učilnici, kamor vsak otrok dostopa do v naprej posnetih lekcij, vsebin in virov. Vsak teden prejme od učitelja novo video lekcijo in nalogo za tisti teden z vsemi navodili ter vsebinami (PDF, JPG).
Otroci so razporejeni v razrede, kjer se istočasno učijo tekočo snov za tisti razred. Tako poteka druženje in izmenjava znanja s sošolci v razredu.

risarnica-individualno-učenje-risanja

E-druženje

Enkrat tedensko se učitelj dobi z učenci v posameznem razredu tudi v živo preko video klica. 
Učitelj je ves čas na voljo za vsa vprašanja, ocene izdelkov in dodatna pojasnila v prostorih e-šole za druženje- to je Discord kanal, kjer se učitelji in učenci družijo med sabo. Tukaj lahko vsak pokaže svoje izdelke, izmenjujemo koristne nasvete in zabavne vsebine ter še mnogo več.

TEDENSKI URNIK

Vso dogajanje v spletni šoli risanja smo strnili v tri pomembne dni, ko pripravljamo nove vsebine.

Vsak ponedeljek

Video lekcija

Teden se začne z novo lekcijo

Vsak ponedeljek do 12. ure prejmete v spletno učilnico novo video lekcijo.
Video lekcija je dolga 15 do 30 minut in si jo lahko otroci pogledajo ob svojem času, ko njim ustreza glede na druge dejavnosti in obveznosti.
Na koncu lekcije učitelj ponavadi predlaga kratko domačo vajo.

 • Video lekcija

 • Domača risarska vaja

 • Delovni list (PDF, JPG,...)

 • 1x tedensko

  Lekcija v živo z učiteljem

  60 min zabave, učenja in druženja z učiteljem v spletni učilnici

  Najbolj zanimiva je otrokom urica v živo z učiteljem v spletni učilnici, ko skupaj pogledamo in preučimo tekočo lekcijo za ta teden, učitelj odgovarja na vprašanja in se druži in zabava ob različnih kreativno risarskih igrah.
  Če uro v živo zamudite- nič hudega. Posnetek urice vas bo čakal naslednji dan v spletni učilnici.

 • Video klic

 • Skupaj predelamo lekcijo

 • Zabavno kreativna igra

 • Vsak naslednji dan

  Posnetki ur

  Vsi posnetki ur v živo z učiteljem na voljo v spletni učilnici

  V naši spletni šoli nikoli ničesar ne zamudite. Naslednji dan po lekciji v živo bo posnetek do 12. ure naložen v spletno učilnico, vidne bodo tudi vse domače vaje in vsebine (delovni listi, igre, vaje,...) V primeru vikend izziva, bo tudi ta dodan v spletno učilnico. Ta je ponavadi vezan na aktualno dogajanje, zanimive risanke, filme in knjige, praznike ter letne čase.


 • Vsi video posnetki na voljo

 • Vikend izziv risanja

 • Razglasitev zmagovalca vikend izziva iz preteklega tedna.

 • garancija-risarnica

  30-dnevna garancija

  "V vsak delček spletne šole risanja vlagamo 110% truda. Želimo, da se otroci in mladi počutijo kar se da domače in prijetno ter da pridobijo čim več znanja s področja risanja in kreativnosti. Zato ti nudimo garancijo na zadovoljstvo, če tvoj otrok ne bi bil popolnoma zadovoljen s šolo. Če po 30-ih dneh od vpisa, otrok ne bi več želel obiskovati naše šole, ti vrnemo denar, brez vprašanj. Prav tako lahko kadarkoli tekom šolanja izpišete otroka in naslednji mesec več ne plačujete šole."

  Simon Sanda

  Vodja šole

  Risarnica © 2022 Vse pravice pridržane.