KUL IDEJE ZA RISANJE

5 idej za ustvarjanje z jesenskim listjem

Jesen je čaroben letni čas, ko drevesa odvržejo svoje listje in obarva svet v množici toplih in živahnih barv. Poglejmo kako si lahko popestrite jesenske popoldneve in večere.



Jesen je popoln letni čas, da se z otroki odpravite ven in zberete nekaj brezplačnih umetniških pripomočkov iz narave. Jesensko listje lahko uporabite na nešteto ustvarjalnih načinov za izdelavo čudovitih in zabavnih izdelkov. Tukaj je pet navdušujočih idej, ki bodo navdihnile vašo naslednjo listnato pustolovščino z vašimi najmlajšimi:


Živalski prijatelji iz listja


Spodbudite otrokovo domišljijo in jesenske liste spremenite v prikupne živalske like. Zberite različne liste različnih oblik in velikosti ter pustite otrokom, da ustvarijo svoje listnate živalske prijatelje. Želode ali kostanj lahko uporabite za glave, vejice za noge, manjše liste pa za ušesa in repe. Za piko na i in zadnje detajle pa uporabite markerje oz. flumastre. Ta dejavnost ne spodbuja le ustvarjalnosti, temveč otroke uči tudi o raznolikosti oblik in barv v naravi.


Frizure


Zakaj ne bi izdelali listnatih frizur, vseh možnih oblik in barv? Za mlajše, narišite na prazen list papirja obliko obraza, otroci pa naj iz raznoraznih listkov, vejic, cvetov naredijo najbolj odštekano frizuro. Še nekaj dodatnih bleščic ali drugih okraskov pa naj dodajo za dodaten umetniški stil. Naj spregovori domišljija!




Drevesa in druge naravne lepote


Zberite različne liste in jih razporedite na list papirja ter ustvarite fantastično jesensko umetnino. Spodbudite svoje najmlajše, da eksperimentirajo. Ko bodo zadovoljni s svojo postavitvijo, z lepilom pritrdite jesenko listje na svoje mesto. Te mojstrovine iz listov lahko uokvirite ali jih spremenite v edinstvene voščilnice za prijatelje in družino.



Obleka


Jesenski listi so prekrasna obleka za prikupno balerino. Otrokom pomagajte narediti osnutek balerine (ali drug motiv po želji), kateri bodo nato naredili najlepšo jesensko obleko. Pravi raj za vse bodoče modne kreatorje.


Odtisi


Še ena lepa aktivnost za jesenske dni, ko se bomo malo več stiskali na toplem. Uporabite barve (tempere, akrilne barve) in pobarvajte posamezne liste z najljubšimi barvami in odtisnite na prazen list papiraja. Nastali bodo edinstveni odtisi listov, ki prikazujejo zapletene podrobnosti vsakega lista.



Ustvarjanje izdelkov iz jesenskega listja z otroki ni le zabavna dejavnost za druženje, temveč tudi odličen način, da se ob tem pogovarjate o drevesih, naravi ipd. Izdelki pa so lahko prav dragoceni spominki, ki bodo vaše otroke spominjali na barvit in čaroben jesenski čas. Zato pograbite košare in se odpravite ven po listje ter se naj ustvarjalna zabava začne!



Želimo vam zvrhan koš domišljije in obilo veselja ob ustvarjanju!