KUL IDEJE ZA RISANJE

Decembrsko ustvarjanje

Ustvarjajte z nami praznične bunkice s pomočjo rolice toaletnega papirja in vodenih barvic. Saj veste, tisti čarobni čas v letu je!


Tukaj je. December, prazniki, zima, veselo vzdušje in čas v letu, ko postanemo še posebej ustvarjalni. Sploh družinice z majhnimi otroki, ki želimo, da naši mladi umetniki preizkusijo različne tehnike in materiale.


Tokrat vam zaupamo preprost in čudovit ustvarjalni projekt, s katerim boste s pomočjo navadne rolice toaletnega papirja ustvarili očarljive akvarelne božične bunkice. Motiv lahko uporabite za preprosto risbo, ki jo date v okvir, za božične voščilnice ali jih celo izrežete in jih prilepite kamorkoli želite. Uporabite domišljijo in uživajte v procesu.


Potrebujete:

- prazno rolico toaletnega papirja (če jih mečete stran, uporabite drug okrogel predmet, vendar naj bo podobnega premera)

- vodene barvice aka akvarele

- trši papir (risalni list ali list za risanje z akvareli, da se ne razmoči prehitro)

- čopič

- voda

- navaden svinčnik (za hitro skico ali za vsak slučaj)

- črno pisalo

- škarje (opcijsko)

- dobro voljo (vedno) 😀


Postopek:

Okrogel rob rolice papirja bo vaša štampiljka, zato na ta rob nanesite barvo po vaši izbiri.


Odtisnite krog na papir. To bo naša oz. vaša bunkica. Na svoj papir jih odtisnite poljubno število v poljubnih barvah. Več jih bo, bolj bo zanimiva risba! Dajte si duška. 🎄


Znotraj tega kroga navlažite papir, da se bodo vodene barvice lepše razlile. Postopoma dodajajte barvo.


Nanesite nekaj slojev vodenih barv, pri čemer naj en del bunkice ostane svetlejši za učinek odseva.


Počakajte, da se barve posušijo. Če ste neučakani (tako kot mi), si lahko pomagate s sušilnikom za lase. 😜


S črnim pisalom nato na vrh bunkice narišite popačen pravokotnik s pokončnimi črtami - to bo vrh bunkice, kjer je pripeta vrvica. Te vrhove pobarvajte z rumeno-oranžno-rjavkastimi odtenki, ki naj bodo svetlejši od leve proti desni. Prav ste uganili - za učinek odseva 😊


Od bunkice do vrha papirja potegnite ravno črto, da pripnemo naše bunkice, da ne popadajo na tla.

Zdaj je na vrsti vaša domišljija. Okrasite svojo risbo po želji. Mi smo dodali smrekovo vejico, na katero smo te bunkice obesili in dodali napis. Za vejico si z navadnim svinčnikom začrtajte smer, nato pa z enakomernimi potezami dodajajte iglice v različnih zelenih odtenkih, za boljši učinek globine vejice. Mi smo vejico kar izrezali in jo prilepili na našo risbo. Lahko pa bi vejico narisali že na začetku.


Svojo mojstrovino dokončajte tako, da na sliko dodate praznično željo, kot na primer: 🖌️ "Vesel božič" ali "Srečno novo leto!" ali "Veseli prazniki"... Vaša osebna nota bo vašo umetnino naredila še bolj posebno. Naša je že na steni 🖼️


Ta preprost projekt je odličen način za preživljanje prazničnih trenutkov v krogu družine pa še odlično darilo za prijatelje in ljubljene je lahko. Sploh iz rok vaših najmlajših.


Zabavajte se in uživajte v ustvarjanju!