KUL IDEJE ZA RISANJE DARILA

Ideje za risanje v prazničnem decembru


Najbolj čaroben del leta je pred nami in vsi se veselimo teh prazničnih dni, polnih topline, radosti in veselja. Še posebej je to lep čas za otroke, ko jih na vsakem koraku spremljajo pravljična bitja, vesele dogodivščine na snegu in toplina doma v družbi družine.


Ta čas je tudi primeren, da vprežemo svojo domišljijo in jo izrazimo na tak ali drugačen način. Pri nas v Risarnici spodbujamo domišljijo, ki je gonilna sila za ustvarjalnost, ki je pri otrocih še tako močno zasidrana v srcih in glavah.


Zato smo kreirali prijazen seznam tematik, ki jih lahko otroci rišejo vsak dan v mesecu decembru. Zbrali smo jih v štiri tedne po sedem idej na teden vse do novega leta. Tematike se navezujejo na večino decemberskih značilnih pojmov, kot so Božiček, Miklavž, Dedek mraz, sneg, snežaki, angeli in škrati ter še marsikaj…



Namen teh predlogov je, da lahko otroci rišejo vsak dan določen pojem, ki je na seznamu za risanje. Tako ne rabijo razmišljat, KAJ bi risali ampak samo KAKO bi narisali.


S tem želimo spodbuditi pri otrocih navado pogostega risanja in s tem izražanja svojih čustev in kreativnih idej ter prenašanje le-teh na papir.


Za risanje lahko izberejo poljubne tehnike in materiale. Od svinčnika, barvic, vodenih barvic, voščenk in temper. Kar pač imate doma pri roki in kar jim daje največ veselja.


Ker pa se trud pri nas poplača z nagrado, smo pripravili paket nagrad (majice, skicirke, svinčniki, radirke in barvice), ki jih bomo ob koncu leta razdelili med nekaj srečnežev, ki bodo izžrebani. Pogoj je poslati vsaj 10 risbic do konca leta. 5. Januarja 2022 pa bomo izžrebali tri nagrajence.


Torej, dragi otroci… veselo na delo in svinčnike v roke ter domišljijo v glavo. Veselo risanje in upamo, da so vam predlogi za risanje všeč.


Ideje za risanje si lahko prenesete TUKAJ (PDF).