DARILA

Zabavna kreativna risarska igra RISANI ZMEŠANČKI

KAJ SO RISANI ZMEŠANČKI?

Igra za eno ali več oseb, ki z risbo razvijajo svojo domišljijo. S to igro razvijamo svoje risarske sposobnosti, razvijamo miselne procese in domišljijo skozi povezovanje dveh pojmov (žival + sadje/zelenjava). Igro lahko ena ali več oseb. Vsekakor je bolj primerna za več oseb, saj je bistvo risanja, da svojo zmešano risbo pokažeš ostalim in se ob tem zabavaš.


RISALNI PRIBOR

Za to igro ne potrebujemo nič drugega kot svinčnik in po želji barvice, papir ali risalni blok ter igralno kocko.


NAVODILA ZA IGRO

METANJE KOCKE

Vsak sodelujoči vrže kocko trikrat. Ko vržeš kocko prvič, pike na kocki povedo s katerega lista boš prejel izziv (listi na koncu teh navodil), drugi met ti določi katero ŽIVAL boš risal/a (prva kolona). Tretji met kocke določi katero SADJE/ZELENJAVO boš risal (druga kolona).


RISANJE

Na list papirja najprej zapiši kombinacijo ŽIVALI in SADEŽA, ki si jo dobil/a pri metu kocke. Vklopi domišljijo in nariši združeno risbo obeh. Naj nastane čim bolj zabavna “živalosadna” risba Zmešančka. Ko narišete ZMEŠANČKA ga na koncu tudi pobarvajte. In ne pozabite se podpisat pod svoj izdelek.


REZULTAT

Med sabo primerjajte risbe in se veselo zabavajte.


KAKO ZAČETI?

Spodaj vas čaka PDF s petimi tabelami z različnimi kombinacijami ŽIVALI in SADJA/ZELENJAVA - vaš 5-dnevni kreativni tedenski izziv. Vsako tabelo lahko uporabite poljubno.


Natisnite si tabele in jih uporabite pri igri. Povežite ŽIVAL in SADEŽ, ki ste ju dobili pri metanju kocke s črto. Tako boste vedeli, katere kombinacije ste že narisali. Vsak list s tabelo vsebuje 6 ŽIVALI in 6 SADEŽEV. Skupaj 36 različnih kombinacij. Na vseh 5 listih je 180 kombinacij.


RADI IMEJTE RISBE, KI JIH USTVARITE.

Vsaka risba je lepa, če ste jo ustvarili s srcem in se zraven zabavali. To igro so ustvarili otroci za otroke. Pa veliko navdiha.


KAKO PRIDEM DO IGRE?

Igro si lahko brezplačno preneseš na spodnji povezavi:


https://risarnica.si/risani-zmesancki