RISARNIŠKI DOGODKI

Risarnica in Pisani balon

Pisani balon je brezplačen otroško-mladinski festival, ki se je letos že enajstič odvil v Laškem. V soboto, 11.6.2022 je bilo v Laškem pisano, živahno, pestro, nasmejano, zabavno in hvaležen sem, da je bila tudi Risarnica lahko del tega.

 

Bilo je....NORO. Pisani Balon je z letošnjo organizacijo dogodka presegel vsa pričakovanja, tako glede dogajanja kot tudi obiska. Program je bil fantastičen, uživali so obiskovalci in ustvarjalci, ki smo sodelovali v programu, predvsem pa so uživali OTROCI. Toliko nasmejanih obrazov že dolgo nisem videl.

 

Sredi vrveža sem lahko občudoval, kako so se otroci lahko razmigali z jutranjo jogo, kako navdušeni so bili nad malimi živalmi, kako so bobnali z najbolj kul tolkalno skupino Perkakšns, kako so uživali v gledaliških in čarovniških predstavah in še in še.

 

Težko vam bom tudi opisal kako sem se razveselil pisanih otrok, ko so prišli k meni in moji zvesti pomočnici Klari na likovno delavnico.

 

S Klaro (moja desna roka Klara Šlenc) sva jima pripravila poseben risarski izziv, saj smo ustvarjali "RISANE ZMEŠANČKE". Kdor še ne ve kaj to je, si lahko le-to ogleda na tej povezavi: https://risarnica.si/risani-zmesancki

 

Torej, otroci so ustvarili noro unikatne, zmešane, smešne, zabavne "sadno-živalske" like. Nastale so borovničeve muce, limonaste žirafe, bananine opice, ananasovi flamingoti in še marsikaj drugega, kar je v tistem trenutku lahko ustvarila njihova otroška domišljija.

 Hvaležen sem Klari (@Klara Šlenc) za pomoč in podporo pri delavnicah, Juriju (@Jurij Šuhel) za povabilo in pa seveda vsem otrokom, ki ste prišli (in boste še prišli) k meni risat.



 

Ne glede na to, da se Pisani Balon še dobro ohladil ni, se jaz že veselim naslednjega!


RISARNICA IN PIVO & CVETJE

 Počivali pa ne bomo.

 Letos bomo s svojimi risarskimi delavnicami pristoni tudi na legendarnem dogodku PIVO & CVETJE v Laškem.

Tri dni bo Laško utripalo v ritmih glasbe, se smejalo v barvah cvetja in uživalo v hladnih napitkih po lastnem izboru.

 

Tam boste našli tudi Risarnico in sicer v MAVRIČNI DEŽELI, kjer bomo risali unikatne pravljične junake, vezane na Laško in tamkajšnje pripovedke. Teh pa ni malo.

 



Lepo vabljeni, da nas od 15. 7. do 17. 7. poiščete in obiščete na ploščadi pred Kulturnim centrom. Pripeljite otroke, velike in majhne, z veseljem bomo z njimi ustvarjali. Boste videli kakšne umetnine vam bodo prinesli domov.

 

Saj veste kako pravijo - LEGENDARNO BO!

 

Link do Pivo in cvetje Laško