RISARNIŠKI DOGODKI

RISARNICA PO PIVU & CVETJU

Laško, 15. 7. 2022 - 17. 7. 2022

 

Ali je beseda “hvala” dovolj?

 

Risarnica je imela ta vikend polne roke dela, ampak beseda “delo” morda ni najboljša izbira. Ker, ko človek počne tisto kar ima rad, je to težko imenovati delo. To je življenje.

 

Pred Kulturnim centrom Laško sta dve dekleti iz Risarnice, polni zagona, pričakali otroke, ki so se bili - poleg vseh drugih aktivnosti – pripravljeni spoprijeti z izzivom risanja.

 

Po prvih sramežljivih korakih, je k nam prišla prelepa množica otrok in njihovih staršev, s katerimi smo ustvarili prečudovite risbe. Risbe, ki bi bile primerne za eno malo razstavo. Risbe, ki sevajo ljubezen, domišljijo in otroško navihanost.

 

Tri dni, smo v prijetni senčki z največjim veseljem z otroki ustvarjali, se družili, povezovali, spletli vezi in preživeli en prečudovit vikend.

 

Tistih nekaj ur, namenjenih ustvarjanju, je minilo kot bi mignil. Male roke, veseli obrazki in nova prijateljstva so pustila prijeten občutek, da risanje povezuje.

 

Posebna zahvala gre deklici, ki je prav zaradi Risarnice prišla v Laško. S svojimi bratci se nam je pridružila in nam polepšala petkov in nedeljski popoldan.

 

Posebej prijetno je bilo tudi v družbi striparskega umetnika Denisa Polanca, ki je v neposredni bližini z Risarnico ustvarjal Risane zmešančke in tako sodeloval v našem risarskem izzivu. Kakšen umetnik, kakšen navdih!

 

Zelo smo bili veseli, da so z nami risali tudi nekateri starši in kot je rekel en ati, ki je risal z nami: “To je boljše kot tisti hrup tam čez!”

 

In točno te besede nam sežejo v srce. Ker risanje pomirja. Ker risanje te prizemlji. Ker risanje te odpelje v deželo domišljije, ki je brezmejna. Ker z risanjem se odkriješ. Ker z risanjem OŽIVIŠ.

 

Prijetna je misel, da smo pustili vtis. In obratno – vtis je pustil vsak otrok, ki je pristopil, vsak s katerim smo imeli možnost poklepetati, vsak otrok (in odrasel) s katerim smo uspeli ustvariti spomin.

 

Hvala.