RISARNIŠKI DOGODKI

Vtisi poletne šole risanja 2023

Letos poleti smo v Risarnici izvedli poletno šolo risanja. Šest tednov, šest lekcij. Vsak torek smo se z nadobudnimi risarji srečali v spletni učilnici in risali ŽIVALI. Te zanima kaj smo počeli in kako smo se imeli? Beri naprej ...



Kako smo se imeli? No, lahko bi rekli, da je bilo naravnost ZOOmastično! Naša hvaležnost za vso otroško kreativnost ne bi mogla biti večja. Vsak teden so nas otroci presenetili s svojimi izjemnimi risbami in navdušenostjo nad risanjem.


Tematike risanja so bile skozi šest tednov razporejene takole:


  1. teden: RISANJE DOMAČIH ŽIVALI


  1. teden: RISANJE MORSKIH ŽIVALI


  1. teden: RISANJE GOZDNIH ŽIVALI


  1. teden: RISANJE AVSTRALSKIH ŽIVALI


  1. teden: RISANJE AFRIŠKIH ŽIVALI


  1. teden: KLARINO RISARSKO PRESENEČENJE - HIŠNI LJUBLJENČKI



Pomembno dejstvo - skozi risanje živali smo se ne le zabavali, ampak tudi spoznavali različne vrste živali ter se naučili tehnike risanja živali. Učiteljica risanja, Klara Šlenc, je otrokom pokazala, kako čimbolj enostavno zastaviti skico, da bo iz nje nastala popolna risba.


Čeprav je poletje morda končano, spodbujamo otroke, upamo, da smo otroke toliko spodbudili, da zdaj doma sami nadaljujejo svojo ustvarjalno pot. Upamo in želimo si, da smo jim s poletnimi lekcijami dali zagon, da bodo morda poskusili naslikati svojo domačo žival ali pa celo portretirati svojo babico med spanjem (to bi bil zagotovo unikaten portret!).


Vsekakor je šest tednov poletja in šest poletnih lekcij risanja živali minilo (pre)hitro! Seveda pa naslednje leto prinaša novo poletje in novo priložnost za skupno ustvarjanje.


Vsekakor bomo poskrbeli, da bo naslednje leto še boljše kot letošnje. Upamo tudi, da vas bomo lahko presenetili s kakšnim posebnim gostom - morda nas obišče Michelangelo iz Ninja želv ali pa Picasso (če ga uspemo oživeti).


Če imate kakršnakoli vprašanja ali predloge za naslednje leto, nam kar sporočite! Radi prisluhnemo vašim željam (razen če želite risati portret s tremi očmi – to bi bilo malce preveč zahtevno, ali pač?).


Z velikim veseljem sporočamo, da se bodo 18. septembra odprla spletna vrata naše spletne šole risanja, ko bomo 10 mesecev skupaj ustvarjali, se učili, zabavali, družili in napredovali. Do začetka novega šolskega leta pa bo na voljo 5 spoznavnih ur, kamor so vabljeni starši in otroci, ki želijo, da jih za roko popeljemo skozi skrivnosti risanja.


Pri nas bodo otroci odkrili skrite talente in izpopolnili svoje risarske veščine do popolnosti. Ne glede na to, ali so že sedaj mojstri svinčnika ali pa komaj začetniki, naša ekipa izkušenih umetnikov bo poskrbela za njihovo rast in njihov razvoj.


Novim zmagam naproti! Gremo!


>>> PRIJAVA NA SPOZNAVNO URO RISANJA


>>> VPIS V SPLETNO ŠOLO RISANJA