RISARNIŠKI DOGODKI

Zabaven  zakl(j)uček  šolskega leta v Thermani Laško

Music: Dj Nas'D - Floor is yours, Electrogorilla - Adrodiziak in Massive BreakZ - Funk 4 fun


Pisalo se je leto 2022 in Risarnica je 20. januarja prvič odprla svoje spletne duri. Polni upanja, pričakovanj, a tudi negotovosti smo se podali na pot poučevanja risanja in niti za trenutek tega ne obžalujemo.

 

Eno leto je že odkar so se prvi učenci pridružili Risarnici. Eno leto druženj, eno leto risanja, eno leto izkušenj, eno leto takšnih in drugačnih dogodivščin.


Spodobi se, da se tak pomemben mejnik tudi dostojno proslavi.  


Na sončno soboto, 14. januarja 2023, smo se zbrali v prostorih Thermane Laško. Dogodek je bil namenjen prvi generaciji otrok, ki so začeli obiskovati Risarnico v januarju 2022, vendar smo na dogodek povabili tudi otroke in njihove starše, ki so z nami od septembra 2022. Tako smo hkrati praznovali in se veselili zaključka ob polletju in ob 1. obletnici obiskovanja Risarnice.

 

Z nekaterimi smo se v živo srečali prvič in res smo veseli vsakega objema, stiska rok,  nasmeha, prijazne besede in podpore z vaše strani. 🥰

 

Po Simonovem navdihujočem nagovoru, ki nam je marsikomu dal misliti, so otroci 1. generacije prejeli svoje diplome za uspešen zaključek šolskega leta in možnost napredovanja v višji razred. 🏆 

Na ustvarjalnih delavnicah je bilo res imenitno!!! 🥳 Vzdušje je bilo pravo, otroci in starši so se med seboj družili, skupaj risali in se spoznavali. Ustvarjali smo na petih mizah. Ponujali smo od prostega risanja, intuitivnega risanja (fraktalna risba), risanja na kamenčke in izdelovanje okvirčkov za slike do vedno popularnih RISANIH TROJČKOV in seveda - najbolj priljubljenih  - RISANIH ZMEŠANČKOV. Novi, izboljšani in še bolj zanimivi.


 Tudi za najmlajše škratke smo poskrbeli in jim pripravili LEGO kotiček, da so mamice lahko v miru npr. risale, klepetale ali spile kavico.

Risanje in ustvarjanje na delavnicah nas je močno zlakotilo in na koncu smo bili že tako lačni, da s(m)o nad malico v veži hotela Thermana Laško planili kot zveri na plen 😉Samo pomežiknil si in prigrizki so izginili! Vsekakor upamo, da je vsak prišel do svojega koščka hrane in pijače ter se za silo podprl. 🥐 ☕ 

Zabava in druženje sta se za nekatere nadaljevala na bazenu. 🏊‍♂️ Naš Simon je naredil gromozansko napako, ko je otroke izzval in jim razkril, da je edini način, da ga na bazenu potunkajo, da STOPIJO SKUPAJ in to naredijo s skupnimi močmi.

 

Otroci so to dosledno upoštevali in Simon je bil prepuščen milosti in nemilosti malih "morskih psov" (op.a. Simonove besede), ki so mu, kot pravi mojstri zasledovanja, 2 uri, dobesedno, viseli za vratom in tunkali. Morda bo v prihodnosti zaradi tega potreboval kakšno naravnavanje vratnih vretenc, ampak zaenkrat je imel srečo.  


Za konec....

Ni konec, je nov začetek! Z novim šolskim letom, začenjamo novo obdobje. Sobota je bila res čudovita, nabita s pozitivno energijo in prežeta z naklonjenostjo in dobro voljo. Na takšen način bomo tudi nadaljevali. Hvaležni smo vsem, ki so nas počastili s svojo prisotnostjo pa tudi tistim, ki tokrat niso mogli priti k nam. Še bo priložnosti, zagotovo.

 

Pri Risarnici se že krešejo nove ideje, pripravljamo nove vsebine in dogodke in z veseljem vas vzamemo s seboj na našo risarsko pustolovščino.

 

Še naš bojni vzklik: "Kvišku svinčnik ... in gremo na papir!"

Če ste prebrali do konca, potem vas sigurno zanima, zakaj je "j" o oklepaju pri besedi "zaključek". Odgovor je sila enostaven - Simon besedila za svojo prezentacijo ni dal v lekturo 😂 In mi imamo nov kiks v zbirki "simonizmov", ki jih obožujemo in nas vedno znova spravljajo v smeh. 😄