RISARNIŠKI DOGODKI

Zaključek z učenci v Biotermah

BIOTERME Mala Nedelja, 18.6.2022

 

KAKO SE ČRKUJE "HVALEŽNOST"?

Hvaležnost se ne črkuje, hvaležnost se čuti.

 

Točno tako se počutimo danes, nekaj dni po čudovitem druženju v živo z otroki, ki so zadnja pol leta ustvarjali z Risarnico. Čustva so se pomirila, spomini ostajajo.

 

V soboto, 18.6.2022, se je celotna ekipa Risarnice dobila v Biotermah, da smo skupaj pričakali šolarje Risarnice. Najbrž ne veste, vendar Risarnica ima svoje člane "posejane" praktično po celi Sloveniji - od Štajerske, Prlekije, Zasavja osrednje Slovenije, do Dolenjske in Primorske - zato je bilo sobotno srečanje tudi za nas enkraten dogodek. Celoten dogodek je v kamero ujel tudi naš videograf Jernej:



 

Veselili smo se kot majhni otroci (priznati je treba, da po srcu to tudi smo), ko smo čakali "naše" zlate otroke, da se (z nekaterimi od njih) končno srečamo tudi v živo. Ja, vsi so "naši" in vseh smo se neskončno veselili.

 

V preddverju hotela Bioterme smo prijetno klepetali, se krepčali z malico iz hotelske restavracije, medtem pa sproščeno pričakali vseh 22 otrok. 22 sončkov, 22 umetnikov, 22 unikatov.

 Prijetno vznemirjeni smo lahko ob 11. uri začeli izvajati program, ki smo ga za ta dan pripravili.

 

Risarnica ne bi bila Risarnica, če ne bi za vse prisotne otroke pripravila simbolična darila. Nahrbtniki z risarskimi pripomočki je bila tokrat edina logična izbira.

 

Po kratkem nagovoru Simona - našega kreativca, sanjača, inovatorja, človeka idej, umetnika po duši in srcu, prijatelja in še mnogo več - se je naša četica odpravila na kmetijo Rostaher. Kolovodja ni bil nihče drug kot Matevž, lastnik kmetije Rostaher in soustanovitelj Risarnice. Z ženo Sanjo sta nam prijazno odprla vrata svojega doma in naredila našo izkušnjo še bolj poučno in posebno.

 Po kratkem sprehodu po robu cestišča, je Matevž zavil s ceste na prečudovit travnik. Če dobro pomislimo, bomo samo pot težko opisali, lažje bi jo bilo narisati. Ampak predstavljajte si vrata v raj. Prideš na travnik s hlevčkom za spravilo sena, potem te pot vodi mimo ribnika z lokvanji, obdan si z mogočnimi drevesi. Si predstavljaš? Pa to še ni vse. Če nadaljuješ pot naprej, se sprehodiš skozi pašnik, prideš po poti navzgor v gozdiček, poln bukovih dreves. Milina. Še čisto malo in ven pokukaš ravno pri hlevu v kateri domujejo tri prelepe kobile, ki te bodo radovedno pozdravile izza vogala.

 

Pri Matevževi in Sanjini domačiji smo si lahko dodobra ogledali kako mogočne in lepe živali so konji. Kdor je želel, je lahko naredil tudi en krog na konjskem hrbtu. Njune tri kobile, Scarlet, Roxy in Živa, so nam tako lepo pozirale, da smo predlagali, da vsak poskuša narisati konja. Ahaaa, še dobro, da smo imeli vse kar potrebujemo za risanje s seboj. Naključje? Ne bi rekli! :)

Ah, ta otroška domišljija. Neskončno lepo je bilo opazovati zagnanost otrok, kako radi rišejo, kako ustvarjalni so in kako ponosno prinesejo pokazat svoje risbe. Preprosto čarobno.

Delo in zabava človeka zlakotita, zato smo se na kosilo odpravili v hotel Bioterme. Res so nas razvajali in ustregli vsem našim okusom. S polnimi trebuščki pa smo bili spet pripravljeni za nov izziv.

 

"Risani zmešančki" so v Risarnici pravi hit in tudi tokrat smo se odločili, da preizkusimo sebe in otroke v risanju le-teh. Kako narisati naključno izbrano žival in sadje? Je to sploh možno združiti? Ooooo, pa še kako! Tukaj je le nekaj teh izdelkov.

 

Kljub temu, da so otroci zelo lepo sodelovali v risarskih delavnicah, pa ni bilo mogoče zanikati, da so se zelo veselili tudi kopanja in plavanja v bazenih Bioterme. Dan je bil vroč in je kar klical po osvežitvi. Tako smo se z nekaterimi podružili še v vodi in verjamem, da smo postali še večji prijatelji. Se pa sprašujemo, ali je kdo uspel potunkati Simona? Nekaj se je šušljalo o tem :)

 

Še enkrat se želimo zahvaliti vsem otrokom, ki so prišli v Bioterme v našo družbo pa tudi tistim, ki ste želeli priti pa iz kakršnihkoli razlogov, niste mogli. Še bo priložnost. Hvala tudi staršem, da ste nam otroke pripeljali (nekateri tudi zelo od daleč) in nam jih zaupali. Brez vas druženje ne bi bilo mogoče. Enkratne otroke imate in kot smo že rekli, vsi so tudi malo "NAŠI" in radi jih imamo.

 

Zaključili smo prvo polletje. V jeseni nas čaka nova skupina otrok. Upamo, da čim številčnejša. Menimo, da smo kot magnet, ki bo v našo Spletno šolo risanja - Risarnico, pritegnil točno tiste otroke, katere nam je dano spoznati in jim predati naše znanje in ljubezen do risanja.

 

Risarnica je "ljubljeni otrok" celotne ekipe. Vanjo smo vložili ves trud in srce. V soboto je bilo čutiti povezanost vseh nas in to nas navdaja z upanjem, da smo na pravi poti.

 

Poti nazaj ni. Naša pot gre samo NAPREJ! Rišemo si sanje! Dobrodošel vanje tudi ti.

 Tukaj je pa en luškan video povzetek dogajanja, da si lahko predstavljate, kako poskrbimo za vse ustvarjalne otroke tudi v živo, ne samo preko interneta :)