RISARNIŠKI DOGODKI

V Risarnico vpisujemo novo generacijo mladih umetnikov

Pridružite se nam na razburljivi pustolovščini učenja in odkrivanja skrivnosti risanja. 



PRIJAVA NA BREZPLAČNO URO RISANJA S SIMONOM


Risanje je oblika umetnosti, ki nam omogoča, da izrazimo svojo ustvarjalnost na edinstven način.


Če spremljate Risarnico na katerih izmed socialnih omrežij, potem veste, da je januarja letos, zaključila prvo šolsko leto prva generacija učencev Risarnice.


Zdaj je čas za NOVO GENERACIJO MLADIH VEDOŽELJNIH UMETNIKOV, da jih sprejmemo medse.


Pri Risarnici se začenja šolsko leto 2023, zato lepo vabljeni na


BREZPLAČNO URO RISANJA s Simonom,

ki bo vsako sredo ob 18. uri.


Prva spoznavna urica risanja bo že naslednjo sredo, 8. februarja 2023.


Simon bo z otroki risal, jim ponudil prvi risarski izziv, vam, staršem, pa odgovoril na vsa vprašanja, ki jih imate v zvezi z Risarnico in razložil, zakaj je Risarnica pravi naslov za vas, če vaš otrok izraža željo po risanju, kaže določen talent ali pa se preprosto želi naučiti osnov risanja.


Risarnica otrokom ponuja celovit krog aktivnosti, da se na zabaven in kreativen način hitro in učinkovito naučijo vsega povezanega z risanjem:


  1. Posnete VIDEO LEKCIJE (vsak teden nova lekcija, kratka in razumljiva)
  2. URE Z UČITELJEM v živo preko Zoom-a  (vsak teden ena ura)
  3. Zaprta SKUPNOST otrok, staršev in učiteljev, kjer si izmenjujemo znanja, delimo svoje risbe in se zabavamo ter povezujemo med seboj (neomejen dostop)
  4. Tedenski IZZIVI RISANJA
  5. NATEČAJI RISANJA skozi celo leto, ki jih prirejamo mi ali pa se prijavljamo na druge natečaje po Sloveniji, Evropi in svetu. Tako otroci v praksi uporabijo pridobljeno znanje in so za to tudi nagrajeni.
  6. SPLETNI TABORI RISANJA tekom leta v naši organizaciji (5-dnevni ali 2-dnevni risarski dogodki)
  7. DVA CELODNEVNA DOGODKA v živo na zanimivih lokacijah po Sloveniji (ob polletju in ob zaključku šolskega leta, kjer podelimo diplome, se spoznavamo, povezujemo, družimo in zabavamo).


Ne glede na to, ali se želi otrok naučiti skicirati ali slikati pokrajine, ima naš program za vsakogar nekaj. Z Risarnico lahko otrok že danes začne svojo pot k temu, da postane umetnik ali si zagotovi kakovostno podlago znanja za različne kreativne poklice (inženir, oblikovalec, arhitekt, ilustrator, modni kreator,...)


PRIJAVA na brezplačno uro risanja s Simonom


Spoznajte strokovna učitelja, ki otrokom pomagata rasti kot umetnikom


Ali je vaš otrok ambiciozen umetnik, ki išče načine, da bi svoje spretnosti dvignil na višjo raven? Naša učitelja, Klara in Simon, sta tukaj, da mu pomagata po svojih najboljših močeh. S svojimi izkušnjami in znanjem bosta vodila otroke na njihovi poti učenja in rasti.

SIMON SANDA je izkušen ilustrator, risar, stripar, karikaturist, kreativec in večni sanjač z več kot 15 letnimi izkušnjami s področja risanja, ilustriranja otroških knjig, udeleženec številnih natečajev, avtor neštetih logotipov, dizajnov, maskot in še bi lahko naštevali.

 

KLARA ŠLENC - magistra slikarstva, učiteljica risanja, izkušena mentorica risanja pri risarskih delavnicah, avtorica samostojne razstave v Hrastniku, ilustratorka večih knjig in publikacij (kot so Zasavski čudež, revija Liter jezika, učbenik za Fakulteto za varnostne vede,..), neverjetna umetnica in še in še.  


Oba učitelja sta specializirana za različna področja, kot so slikanje, risanje, akvareli, digitalna risba, risanje stripov, logotipi, animacije, itd.


Lekcije in navodila so prilagojena starosti otrok, individualnim potrebam in ciljem. Z našo pomočjo in podporo lahko razvijejo svoje talente in pridobijo veščine, ki jim lahko koristijo v nadaljnji umetniški in karierni poti.


Zakaj je naš program risanja cenovno dostopen, a zelo dragocen?  


Pri Risarnici bodo otroci pridobili osnove risanja, razvili svoje risarske sposobnosti ali pa nadgradili svoje znanje in talente, starši pa za to ne boste zapravili na tisoče evrov.


Ne samo, da je program Risarnice cenovno dostopen, ampak je tudi neverjetno dragocen, saj daje otrokom priložnost, da se učijo od izkušenih umetnikov, spoznajo različne gostujoče ilustratorje oz. ustvarjalce na področju vizualne umetnosti, sodelujejo v različnih natečajih, uporabijo svojo kreativnost tudi v praksi in so za to nagrajeni ter še mnogo več.


Pričevanja 


Pričevanje 1: "B. komaj čaka, da je ponedeljek, da se pridruži uri, ker so mu zelo všeč in zabavne. Še posebej mu je bil všeč izziv za vodomke in upa do bo podobnih izzivov še veliko. Glede ure se mu zdi prekratka in si jih želi več v tednu. Želi si jih vsak dan. Želi si čimprej izvedeti, kako se pravilno riše anatomija človeškega telesa. Sama opažam, da je Blaž po uri risanja zelo vesel in vsakokrat z velikim navdušenjem pripoveduje o uri. " (Alenka B.)


Pričevanje 2: "Kot mama sem zelo zadovoljna z vašim delom, predvsem sem vesela ko vidim hčerko kako z veseljem sede za računalnik in se vedno znova nekaj novega nauči, kar potem vplete v svojo domišljijo in nastajajo nove slike...Kar tako naprej..." (Neza)


Pričevanje 3: "U. v šoli zelo uživa, vsako sredo se z veseljem pridruži ZOOM-u. Pravi, da ji je sistem dela všeč, da je zabavno, igrivo, sproščeno in da se je že veliko naučila; želela si je namreč, da bi spoznala malo več teorije. Všeč so ji tudi izzivi, pri katerih, če je le mogoče, tudi sodeluje. Zagotovo ostaja vaša učenka." Nives


Zavedamo se, da je danes težko verjeti na besedo, zato bo v naslednjih tednih vsako sredo ob 18. uri BREZPLAČNA URA RISANJA, kjer bo Simon v živo preko Zooma otokom kravžljal domišljijo z risarskim izzivom, staršem pa bo medtem predstavil našo e-šolo in odgovarjal na vsa porajajoča se vprašanja.


Na spoznavno uro risanja se lahko prijaviš TUKAJ.


V primeru, da nas že poznate in se želite kar takoj vpisat v Risarnico, preden poidejo mesta, pa lahko to storite TUKAJ.


Zaključek


Vsi otroci so umetniki. Jaz preprosto verjamem, da vsak otrok v sebi nosi potencial in neprecenljiv dar, ki ga lahko ponudi svetu. In dolžnost nas odraslih je, da prav vsakemu od njih pomagamo, da skozi življenje ta dar razvijejo in pokažejo vsem nam.


Nekateri otroci imajo neverjeten dar risanja, vendar jaz osebno verjamem tudi, da se čisto vsak lahko nauči risati! Za vse otroke in mlade, v katerih tli ta želja po risanju, smo tu mi, ki jim lahko - s pomočjo in podporo staršev - pomagamo odkriti in negovati vse skrivnosti risanja. Starši, omogočite jim te skrivnosti odkriti s pomočjo naše šole. Otroci vam bodo hvaležni za vse življenje.