Novice

Božično-novoletni tabor

Jan 11, 2023

Zadnji teden v decembru, od 26.12.2022 do 30.12.2022, se je odvil tretji spletni tabor risanja.

V času, ko so šolarji po celi Sloveniji uživali v božično-novoletni počitnicah, se je 22 mladih fantov in deklet pridružilo Risarnici na tretjem spletnem taboru risanja.

Otroci s cele Slovenije so se ponovno izkazali za zelo, zelo ustvarjalne, srčne in navdušene risarje. Nekaterim so se pridružili še prijatelji, sorodniki in celo starši. Bravo vsem.

Kako smo risali koledar?

Vsak dan smo najprej dobro ogreli naše prstke in domišljijo s priljubljenimi risarskimi igrami, kot so RISANI ZMEŠANČKI in RISARSKI TROJČEK. Nekateri otroci naše igre že dobro poznajo in so hitro "zmešali" gospo Božiček in pujsa ali pa na primer škratka in ovčko. Drugi so se v "zmešane znanstvenike" prelevili prvič. Prav vsi pa se vedno znova navdušujemo nad kreacijami, ki nastanejo ob takšnih risarskih izzivih.

Gospa Božiček + pujs


Risarski trojček - glava snežak + telo Božiček + noge škrat


Nato so otroci, pod mentorstvom Simona in Klare, že prvi dan narisali risbe za tri mesece. Tako smo v ponedeljek že občudovali risbe za januar, februar in marec. V torek smo risali april, maj in junij in pol leta se je obrnilo kot za šalo. Do petka smo ustvarili vseh 12 risb za koledar, preostanek petka pa namenili le še oblikovanju naslovnice, ki je prav lepo zaključila celoto in nastal je koledar za leto 2023.


Tematike za risanje so bile skrbno izbrane, vendar je bila seveda mogoča tudi umetniška svoboda. To pa vedno in povsod dopuščamo in smo je neizmerno veseli.

Kaj smo brali?

Pri Risarnici gojimo posebno ljubezen tudi do knjig in branja, zato smo na božično-novoletnem taboru združili ravno ti dve ljubezni. Medtem, ko so se otroci koncentrirali na risanje svojega koledarja, je naša Marija brala knjigo Božični pujs, avtorice J. K. Rowling. Upravičeno lahko trdimo, da so otroci uživali v zgodbi skoraj tako kot v risanju. Smo bili vsi kar malo žalostni, ko se je poglavje končalo. Sploh pa zna avtorica Harry-ja Potter-ja potegniti bralca v svoj svet, tam pa te obdrži v pravljičnem krču skoraj do samega konca. Skupaj nam je uspelo prebrati pol knjige, za ostalo polovico pa smo spodbudili starše in otroke, da si jo izposodijo in preberejo skupaj do konca.

Kaj so povedali?

Pozitivni odzivi zares pogrejejo dušo in srce ter nas spodbudijo za naprej. Mamica ene od udeleženk nam je sporočila tole:


"Vesna se je udeležila že tabora za noč čarovnic. Ko je bil napovedan novoletni tabor, sploh ni bilo vprašanje ali želi, ker je takoj rekla, da ja, prav tako za sobotno srečanje v živo (op.a. v soboto 14.1.2023 ima prva generacija Risarnice zaključek risarniškega leta, podelitev priznanj in skupno druženje). Skozi celoten teden je z veseljem pričakovala začektek Risarnice. (...) Prvi mesec smo Risarnco "poskusili" in moram reči, da smo zelo zadovoljni. Vesna to kaže s tem, da z veseljem čaka dan in tudi nikoli še ni "pojamrala", da se ji ne da. Midva kot starša pa tudi, saj je viden razvoj in napredek. Se že veselimo srečanja v živo." 💖


Zaključek

Naša srca so polna. Vedno znova se veselimo spletnega tabora in vedno znova smo iskreno hvaležni, ko vidimo zadovoljne otroke in starše po taboru. Verjamemo, da nas čaka še veliko skupnih risanj in prav vsakega bomo z nasmeškom na obrazu ohranili v lepem spominu.