Novice

Kaj smo počeli zadnjih 6 mesecev

Jun 22, 2023

Zadnjih šest mesecev je bilo za nas izjemno intenzivno in nagrajujoče obdobje. Kaj smo - poleg poučevanja risanja v naši spletni šoli - še počeli, si preberite v kratkem poročilu spodaj. Dogodki so zapisani v kronološkem zaporedju.



Leto 2023 smo začeli slavnostno! 14. januarja 2023 smo v Thermani Laško imeli zaključek ter druženje z otroki Risarnice, kjer smo prvi skupinici podelili diplome ob zaključku prvega risarniškega leta. Uživali smo v družbi otrok, ko smo se spoznavali in ustvarjali na različnih delavnicah. Po delavnicah smo se podružili še na bazenu, ko so otroci skrajno resno vzeli izziv "Potunkaj Simona".




Temu otvoritvenemu druženju je sledilo še nekaj drugih dogodkov in aktivnosti, ki so nam omogočile, da smo se družili in veselili skupaj. Pa pojdimo lepo po vrsti, kot so hiše v Trsti.

Februar 2023 je bil poseben iz dveh razlogov. Eden je ta, da nam je uspelo izpeljat spletni zimski tabor risanja, kjer so otroci s Klaro in Marijo ustvarili prelepa knjižna kazala. Vodilna nit risanja so bile silhuete in vodenke. Veseli smo, da je v dveh dneh nastalo toliko prelepih knjižnih kazal. Eden za babico, eden za mamico, eden za strica ... in tako naprej. Drugi razlog je ta, da je Risarnica 22. 2. praznovala svoj 1. rojstni dan! Prvi! Dejansko smo kot malčki, ki se šele učimo hodit. Vendar imamo močno oporo in podporo okrog sebe, zato smo v dobrih rokah tudi, če kdaj pademo in "si popraskamo kolena".


Aprila 2023 smo priredili spletno velikonočno delavnico! Tokrat smo naše druženje omejili na en dan, in sicer smo uživali v skupnem druženju v soboto, 8. 4. 2023. Zabavali smo se z vzorčenjem velikonočnega zajčka, ki so si ga otroci - po Klarinih navodilih - tudi sami narisali.

Maj 2023 je bil delno poslovno obarvan, saj se je Risarnica pridružila dogodku, ki je eden najboljših in najbolj vplivnih start-up ter tehnoloških dogodkov v regiji Alpe Adria in Zahodnega Balkana - PODIM 2023. Iz leta v leto na plano privabi vse najboljše, kar premore naša regija in učinkovito poveže regionalne in globalne poslovneže in sanjače, željne sodelovanja in povezovanja. Dogodek je potekal v Mariboru in Risarnica je z navdušenjem zastopala svoje barve in delila svojo vizijo spletne šole risanja tudi izven meja Slovenije.


Konec maja 2023, od 29. 5. do 1. 6. 2023 je Risarnica kot del prostovoljcev zasedla svoja mesta na Mednarodnem festivalu Igraj se z mano. Sredi kongresnega trga je naša ekipa delila navdušenje nad risanjem in cele 4 dni - kolikor je trajal festival - zabavala otroke s cele Slovenije. Vedno je lepo, ko smo med otroki in vedno smo navdušeni, ko vidimo kako radi otroci rišejo in ustvarjajo svojo zgodbo.

Junij 2023! Vemo, ni ga še konec pa toliko lepega se nam je že zgodilo. 4. junija smo praznovali zaključek (in nekateri polletje) Risarnice. Preden so nam učenci ušli na zaslužene počitnice, smo se z njimi (in njihovimi starši) želeli srečati v živo in se poveseliti uspehov in truda vseh vpletenih. Z največjim ponosom smo jim segli v roko, čestitali, izročili diplomo, jih objeli in si obljubili, da se kmalu ponovno srečamo. Naše druženje je potekalo v čudovitem Kampu Menina v Rečici ob Savinji. Zagotovo se tja še vrnemo, saj imajo, za našo čedalje bolj številčno množico, idealen prostor za druženje in zabavo. Velik prostor pod streho za naše risanje, češnja na vrhu smetane pa je njihova pestra ponudba za ostale zanimive aktivnosti, kot so adrenalinski park, mini golf, gokart, plavanje, vožnja s SUP-om ... in še in še.


Takoj naslednji teden po našem zaključku, 10. 6. 2023, je bil del naše ekipe prisoten v Laškem na otroškem festivalu Pisani balon. Festival, ki ga občina že tradicionalno organizira za otroke, vsako leto privabi več otrok. Štejemo si v čast, da nas vsako leto povabijo, da z risanjem zabavamo otroke. Rdeča nit festivala je bil cirkus, zato so tudi naše risarske igre bile prirejene v to smer, saj smo otrokom ponudili nov risarski izziv. Nastali so risani zmešančki - živali in cirkuški liki. Tako smo lahko občudovali fantastične kombinacije različnih živali kot čarodeje, vrvohodce, žonglerje, akrobate in še marsikaj. Za pomoč jim je vseskozi bila na voljo naša risarska vila Klara, kadar se je komu zataknilo pri risbi. Nekateri otroci pa so si zeželeli le prostega ustvarjanja in so si dali duška s čopiči in vodenimi barvicami. Vprašajte katerega koli otroka in povedal vam bo, da je s čopiči in vodenkami najlepše ustvarjati!




Kar se nam je v tem času ponovno potrdilo je to, da otroci neizmerno radi ustvarjajo, rišejo, packajo, čečkajo in se učijo. Učenje risanja s pridihom zabave, sproščenosti in srčnosti pa so dodatna vrednost Risarnice, ki otroke spodbudijo, da odkrijejo svojega notranjega umetnika. In ta se zagotovo skriva v vsakemu od njih.

Kaj nas čaka to poletje?

Najprej, takoj prvi teden v juliju (od 3. 7. do 7. 7. 2023) se bomo na spletnem taboru risanja podali na zgodovinsko pustolovščino. Risali bomo prej - potem! Kako so se spreminjale živali, ljudje ter njihova bivališča. Še ena super poučna, zabavna in zanimiva risarska dogodivščina nas čaka.

Kdor želi prijaviti svojega otroka na naš poletni e-tabor risanja, lahko to stori tukaj: POLETNI E-TABOR RISANJA

To pa še ni vse ....

... če pokličeš še danes, dobiš 3 čokolade in par nogavic za povrhu. Hec, hec!

Ampak to res še ni vse. V mesecu juliju in avgustu bo potekala čisto prava POLETNA ŠOLA RISANJA. Vodila jo bo naša vsestranska Klara, ki bo otroke naučila risati živali! Domače, morske, avstralske živali in še kaj. Otroci bodo lahko izpilili svoje risanje živali do potankosti.

Na tej povezavi dobite vse potrebne informacije in možnost prijave >>> POLETNA E-ŠOLA RISANJA

Konec avgusta, od 21. 8. do 25. 8. 2023 pa bo ponovno POLETNI E-TABOR RISANJA, za vse tiste, ki se ga ne bodo mogli udeležiti že julija.

Skratka, izbira je pestra in verjamemo, da bo vsak našel nekaj za svojega otroka. S polno paro in polnimi jadri delamo naprej! Delamo pa tudi z veseljem, s srcem in z navdihom.

Kot ekipa nam je v zadnjem letu uspelo doseči, da imamo zadovoljne otroke in starše ter ogromno lepih spominov in pristnih prijateljev.

Najlažje pokažemo, da cenimo vsakega izmed vas - vsako prijazno besedo in stisk rok naših zvestih učencev in zunanjih obiskovalcev naših dogodkov - tako, da bomo še naprej vlagali naš čas in energijo v program, ki je zanimiv in priljubljen otrokom.

Gremo poletje! Mi smo pripravljeni!