Novice

Prvi spletni tabor risanja za otroke in mladino

Aug 18, 2022

Konec junija, ko je Risarnica zaključila s šolskim letom, je v naš nabiralnik priletelo veliko vprašanj in izrazili ste željo po POLETNEM TABORU RISANJA.

 

Ideja je seveda fantastična, je pa potrebno upoštevati še logistične in tehnične vidike celotne izvedbe. Kako bi na primer prišli na tabor otroci, ki niso v naši neposredni bližini? V takšnem primeru, bi morali imeti na voljo prenočišča. Potem še odrasle mentorje za varstvo otrok pa kuharja za prehrano, itd, itd.... Seveda ob predpostavki, da imamo primeren prostor za izvajanje risarskih delavnic.

 

Uh, pa smo bili spet na začetku! Vendar, kjer je volja tam je pot! In ker ekipa Risarnice ne odneha tako zlahka, smo po večkratnem "brainstormanju" prišli na idejo, da organiziramo SPLETNI POLETNI TABOR RISANJA za otroke in mladino.

 

Celotno izvedbo smo si dodobra vizualizirali, dali na papir, obračali, strigli, risali, radirali, krojili in prikrojili ter prišli do končne slike, ki bo zagledala luč ŠE TA MESEC.

 

Konec koncev smo SPLETNA šola risanja in (zaenkrat) bo tudi naš poletni tabor POTEKAL PO SPLETU. Na ta način bomo ponovno lahko povezali otroke po celi Sloveniji in omogočili, da se lahko tabora udeležijo vsi mladi risarji. Nihče ne bo prikrajšan in našega tabora se lahko udeleži vsakdo iz udobja svojega doma.

 

Tudi, če boste ravno takrat na dopustu - imate pa prenosni računalnik, tablični računalnik ali samo telefon in internetno povezavo - se lahko priklopite na naš kanal in udeležite našega PRVEGA VIRTUALNEGA POLETNEGA TABORA RISANJA.

 

Čaka nas torej en super umetniški teden, poln presenečenj, poln zabave, poln ustvarjanja, poln dogodivščin in lepo vabljeni v najboljšo družbo.

 

 

 Kdaj? 

 

Virtualni poletni tabor risanja bo potekal vsak delovni dan zadnjega tedna v avgustu, in sicer od ponedeljka 22. avgusta do petka 26. avgusta in sicer od 16:00 ure pa vse do 18:00 ure. Tabor je namenjen vsem otrokom od 5. do 18. leta starosti

 

 Kako? 

 

Vsak dan se dobimo v živo preko aplikacije ZOOM. Ob prijavi dobite posebno povezavo do ZOOM srečanja, preko katere boste lahko cel teden dostopali do našega tabora.

 

Kakšen bo  program ?

 

Vsak dan se bomo družili dve uri, ki jih bomo tudi maksimalno izkoristili. Bodite pripravljeni od 16:00 do 18:00 ure!

 

Najprej bomo ogreli svoje roke, zapestja in prste s pomočjo zabavne risarske igre.

 

Nato pride na vrsto vaša domišljija. Posebej za to priložnost je naša pravljičarka Marija ustvarila zgodbo v verzih, ki pa potrebuje ilustracije. Vaše ilustracije oz. ilustracije vaših otrok. Vsak dan bomo torej prebrali ENO DEL zgodbe, otroci pa bodo po zgodbi narisali ilustracije. Tako bomo na koncu tedna imeli UNIKATNO pravljico, z UNIKATNIMI ILUSTRACIJAMI.

 

Ob pomoči učiteljev bodo otroci ustvarili glavnega junaka in stranske like, narisali dogajanje za določen del zgodbe itd. Na koncu bomo seveda delili nastale umetnine, si izmenjali mnenja ter zaključili s kratko zabavno vajo.

 

Ob koncu 5-dnevnega tabora bomo iz ilustracij vaših otrok in Marijinih zgodbic naredili pravo pravcato slikanico.

 

In to še ni vse! Na posebni povezavi boste dobili dostop do virtualne razstave, kjer si boste lahko pogledali vsa nastala dela otrok.

 

Program za pet dni po 2 uri na dan zajema:

  • 10 učnih ur risanja v živo z dvema učiteljema (Simon in Klara)
  • Zabavne kreativne risarske igre
  • Poučne lekcije kako narisati različne prave in izmišljene like
  • Izdelava prave slikanice z ilustracijami tvojega otroka
  • Polna mera zabave in smeha z učiteljema Simonom in Klaro.
  • Virtualna razstava del

 

 Kdo bo vodil tabor? 

 

Trije mušketirje, triperesna deteljica in Sveta trojica letošnjega poletnega tabora bodo Marija, Klara in Simon. Učitelja Simon in Klara bosta z vami v živo preko Zoom-a vsak dan in vaše otroke spodbujala, da odprejo svojo skrinjico z  domišljijo. Založila jih bosta z vsem potrebnim, da bodo vaši otroci z veseljem risali in ustvarjali.

 

SIMON SANDA - izkušen ilustrator, stripar, karikaturist, strasten risar z več kot 25 letnimi izkušnjami s področja risanja, udeleženec številnih natečajev, avtor neštetih logotipov, dizajnov, maskot, ...

 

KLARA ŠLENC - magistra slikarstva, izkušena mentorica risanja pri risarskih delavnicah, avtorica samostojne razstave v Hrastniku, ilustratorka večih knjig  in publikacij (kot so Zasavski čudež, revija Liter jezika, učbenik za Fakulteto za varnostne vede,..), ...

 

 Kaj otrok potrebuje za tabor? 

 

Vse kar otrok potrebuje je svinčnik, papir (A4 ali A3 format - Lahko navaden papir ali risalni list), radirka, šilček in pa pribor za barvanje, ki je po vašem izboru - navadne suhe barvice, tempere, voščenke, akrilne barve,... Seveda, najbolj nujna pa je polna mera domišljije in srčna volja za risanje :)

 

Kako lahko začiniš tabor?

Da pa bo naš in vaš spletni tabor podoben tistemu pravemu v naravi, bomo uporabili malo domišljije in si taborno vzdušje pričarali kar doma. Pred začetkom tabora si pripravi kakšne piškote, bidon vode in seveda kakšen prigrizek. Morda ti starši lahko pomagajo postaviti šotor iz rjuhe ali odej! Pomembno je predvsem, da si priskrbiš še trdo podlago za papir, da boš lahko risal ter prenosnik, tablico ali telefon, od koder boš spremljal učitelje v živo.

 

 Kaj tvoj otrok pridobi? 

 

Glavne pridobitve TABORA RISANJA bodo druženje s podobno ustvarjalnimi vrstniki, nova poznanstva, stkejo se lahko nova prijateljstva, koristni in zabavni napotki od izkušenih učiteljev risanja ter nadgradnja znanja v risanju.

 

Z nami bo tvoj otrok preživel teden ustvarjanja, spoznavanja različnih tehnik risanja in zabave skozi različne risarske igre. Predvsem pa bomo s pomočjo vaših otrok USTVARILI UNIKATEN IZDELEK - otroško slikanico!

 

Tabor je odličen preizkus, da se prepričaš:

- ali ga risanje res veseli;

- ali so vsebine in način podajanja znanja učiteljev primerni za tvojega otroka;

- ali mu je všeč Risarnica.

 

Zdaj imaš ENKRATNO PRILOŽNOST, da dobiš odgovore na zgornja vprašanja in otroka morda septembra brez skrbi vpišeš v RISARNICO - spletno šolo risanja, kjer vpisi že potekajo.

 

 

 Boš z nami? 

V kolikor se tebi in tvojemu otroku zdi naš tabor zanimiv, vaju vabimo, da se nam pridružita na našem prvem popotovanju po deželi risanja in domišljije. Samo enkrat je PRVIČ.

 

 

 Kaj pa cena?  

Cena 5-dnevnega, to je 10-urnega tabora z dvema učiteljema in pravljičarko v živo preko ZOOM-a, znaša simboličnih 57 EUR. Koledar v roke in označi datum 22.8. do 26.8.2022, da bosta s tvojim mladim bodočim risarjem zagotovo z nami!

 

 

 Kako se vpišeš? 

 

Najbolje, da se prijaviš na naši spletni povezavi TUKAJ.

 

Po prijavi dobiš vsa nadaljnja navodila na tvoj e-mail naslov. Na dan začetka, torej 22. 8. 2022 ob 16:00 uri pa te naš posebni virtualni pomočnik prežarči v našo virtualno risarsko vas, kjer te že čakamo z vsemi domišljijskimi liki.

 

Čaka nas neverjeten teden, končni izdelek pa ne dvomimo, da bo TOP od TOP!

 

"Svinčnike k višku ... in gremo na papir!"