Novice

Risarnica na Artkampu Festivala Lent

Jul 05, 2024

Konec junija se je zgodil pravi ustvarjalni vihar sredi Maribora. Ekipa Risarnice je sodelovala v tradicionalnem družinskem festivalu na prostem, Festival Lent.



Konec junija smo imeli priložnost biti del edinstvenega vzdušja Artkampa na Festivalu Lent, ki se je odvijal v zelenem objemu Mestnega parka Maribor. V sedmih dneh našega sodelovanja se je v našem ustvarjalnem kotičku zvrstilo nešteto otrok, katerih navdušenje in ustvarjalnost sta nam dala nov zagon in potrditev, da je umetnost resnično pomembna za razvoj mladih umov.



Vsak dan je prinesel nove obraze (pa tudi stare znance), nove ideje in nove risbe. Z otroki smo se zabavali z našimi risarskimi igrami, ki so vedno najboljši način, da se ogrejejo za risanje in preizkusijo svojo domišljijo.


Zahvaljujemo se vsem mladim umetnikom, ki so z nami delili svoj čas, energijo in unikatno iskrico ustvarjalnosti. Vsak nasmeh, vsaka narisana črta in uspela risba so nam dokaz, da umetnost osrečuje.



Prav tako gre velika zahvala organizatorjem Festivala Lent, ki za otroke in njihove starše že vrsto let pripravijo pester in bogat kulturno-umetniški program.


Ob zaključku festivala čutimo predvsem hvaležnost in se že na zalogo veselimo naslednjega leta, ko bomo zopet prisotni v Artkamp-u. Do takrat pa vabimo otroke, da se nam pridružijo in nadaljujejo z risanjem v enem izmed online programov, ki jih ponujamo:


RISKOV ATELJE (klikni za več informacij)

RISKOVA AKADEMIJA (klikni za več informacij)