Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Vstopi v učilnico

AKADEMIJA

risko-akademija

Celovito in strukturirano 3-letno izobraževanje risanja za otroke od 6. do 18. leta starosti. 

Zakaj izbrati Riskovo Akademijo?

Ko risanje postane prava pustolovščina.

V Riskovi Akademiji ponujamo unikatno in interaktivno izobraževalno izkušnjo za vse mlade umetnike. Učenje risanja pri nas temelji na dveh ključnih načinih druženja - vsak teden se srečamo v živo na ZOOM-u, vmes pa povezujemo še na našem Discord kanalu in v zaprti Facebook skupini Čarodeji risanja.

  comp

  SPLETNA UČILNICA

  Večina našega učenja poteka v spletni učilnici, kjer vsak otrok dostopa do vnaprej posnetih lekcij, vsebin in virov. Vsak teden prejmejo novo video lekcijo in nalogo z vsemi navodili ter vsebinami (PDF, JPG), ki jih pripravi naš učitelj.

  ZOOM

  TEDENSKE ZOOM LEKCIJE

  Otroci so razporejeni v razrede, kjer se istočasno učijo tekočo snov za svoj razred. Vsak teden se učitelj dobi z učenci v posameznem razredu v živo preko video klica, kjer poteka druženje, izmenjava znanja in interaktivno učenje.

  support

  PODPORA

  Učitelji so učencem na voljo ves čas za vsa vprašanja, ocenjevanje izdelkov in dodatna pojasnila. V stik lahko z njimi stopijo preko e-pošte ali našega Discord kanala.

  interactive

  INTERAKTIVNO UČENJE

  Kombinacija vnaprej posnetih lekcij in tedenskih video klicev zagotavlja celovito in dinamično izobraževalno izkušnjo.

  art studio

  ATELJE - dodatna ura risanja v živo

  Vsem v Riskovi Akademiji pripada brezplačen dostop do Ateljeja, kar pomeni dodatno uro risanja v živo preko ZOOM-a. To je odlična priložnost za dodatno prakso, interakcijo z učiteljem in ostalimi učenci ter izpopolnjevanje svojih veščin.

risarnica-riso-vajenec-risanja

ZAČETNIK - 1. razred

Osnovni elementi risbe | Senčenje | Perspektiva

Osnove

V 1. razredu Risarnice se otroci skozi zabavne in igrive dejavnosti spoznavajo z osnovami risanja. Poudarek je na ustvarjalnosti in igri, kjer otroci uporabljajo različne pripomočke, kot so barvice, flomastri in voščenke, da izrazijo svojo domišljijo. Učenci se igrajo z oblikami in barvami, pri čemer se hkrati učijo osnovnih elementov risbe, kot so črta in pika.

Igra

S tem, ko se učijo risati enostavne linije, pridobivajo samozavest in veselje do ustvarjanja. Pomembno je, da se otroci pri tem procesu zabavajo in uživajo, saj tako lažje osvojijo nove veščine in se navdušijo nad nadaljnjim učenjem risanja.

Navdih

Poleg tehničnih veščin pa Risarnica spodbuja tudi domišljijo in kreativno razmišljanje. Otroci dobijo navdih za naprej, saj se skozi igro in eksperimentiranje naučijo, da je risanje lahko čudovito orodje za izražanje svojih idej in občutkov. Vsaka ura je zasnovana tako, da jih spodbuja k raziskovanju in odkrivanju lastnega umetniškega sloga, kar jim daje motivacijo in veselje za nadaljnje ustvarjanje.

risarnica-riso-vajenec

VAJENEC - 2. razred

Človeško telo| Portret | Fantazijski liki

Nadgradnja

V 2. razredu Risarnice se otroci podajo na bolj poglobljeno umetniško potovanje, kjer se učijo risati človeško telo, portrete in različne fantazijske like. Učenci skozi spoznajo osnovne proporce in strukture človeškega telesa. S preprostimi vajami, kot so risanje osnovnih oblik in uporaba črt za prikaz gibanja, otroci postopoma gradijo svoje znanje in spretnosti, hkrati pa se neizmerno zabavajo.

Motivacija

Med urami risanja portretov se otroci učijo upodabljati obraze, izraze in detajle, ki naredijo vsak portret edinstven. Risanje portretov jim pomaga razvijati pozornost do detajlov in izražanja čustev skozi umetnost. Poudarek je na tem, da se učenci pri učenju zabavajo, saj tako ohranjajo zanimanje in motivacijo za nadaljnje raziskovanje.

Domišljija

Poleg risanja človeškega telesa in portretov se otroci v tem razredu spoznavajo tudi s svetom fantazije. S pomočjo domišljije ustvarjajo različne fantazijske like, kot so vile, velikani in superjunaki. Ta proces jih spodbuja k razmišljanju izven okvirov in izražanju svojih najbolj divjih idej. Učenci eksperimentirajo z oblikami, barvami in teksturami, kar jim omogoča, da razvijajo svoj unikatni umetniški slog. Risarnica tako postane prostor, kjer se realnost in domišljija prepletata, otroci pa skozi ustvarjalnost odkrijejo neomejene možnosti risanja.

risarnica-riso-mojster-risanja

MOJSTER - 3. razred

Živali | Pokrajine | Vozila 

Kompleksnost

V 3. razredu Risarnice se otroci podajo v svet risanja različnih živali, narave, avtomobilov in stavb. Učenci nadgrajujejo svoje dosedanje znanje ter se skozi igrive in ustvarjalne dejavnosti učijo risati bolj kompleksne motive.

Umetniški slog

Risanje živali in narave otrokom omogoča, da raziskujejo različne teksture, vzorce in podrobnosti, ki jih najdejo v svetu okoli sebe. Učenci se učijo opazovati in upodabljati različne živalske vrste ter različne pokrajine, pri čemer uporabljajo tehnike senčenja, konturiranja in barvanja. S tem pa tudi postopno razvijajo svoj unikatni umetniški slog. Z risanjem avtomobilov in stavb, se urijo v geometrijskih oblikah in perspektivi. Skozi te vaje pridobivajo občutek za prostor in razmerja, kar je ključnega pomena za njihov umetniški razvoj in kasneje v kreativnih poklicih, ki jih bodo želeli zasledovati. 

Prihodnost

Otroci v 3. razredu že preizkušajo svoje meje in raziskujejo svoj stil risanja, pri čemer jih spodbujamo k samostojnosti in eksperimentiranju. Risarnica tako postane prostor, kjer lahko izražajo kreativnost na razline načine. Vsaka mlada oseba že izoblikuje svojo vizijo in svoj pogled na prihodnost, ki ga čaka v svetu. Spoznava vse vrste poklicev in dejavnosti, ki mu po zaključenem šolanju v Risarnici lahko predstavljajo nadaljnjo življenjsko pot. 

TEDENSKI URNIK

Vse dogajanje v spletni šoli risanja smo strnili v tri pomembne dni, ko pripravljamo nove vsebine.

Sobota dopoldne

Video lekcija

Nova lekcija te čaka v e-učilnici

Video lekcija je dolga 15 do 30 minut in si jo lahko učenci pogledajo ob svojem času, ko njim ustreza glede na druge dejavnosti in obveznosti. Na koncu lekcije učitelj ponavadi predlaga kratko domačo vajo. Lekcijo si lahko otrok pogleda že pred začetkom ure v živo, tudi predlagano vajo lahko že opravi - ni pa nujno.

 • Video lekcija

 • Domača risarska vaja

 • Delovni list (PDF, JPG,...)

 • 1x tedensko

  Lekcija v živo

  60 min zabave, učenja in druženja z učiteljem in 'sošolci' po dogovorjenem urniku

  Učencem je najbolj zanimiva urica v živo z učiteljem v spletni učilnici, ko skupaj pregledajo in preučijo tedensko lekcijo, učitelj odgovarja na vprašanja, se druži in zabava ob različnih kreativno-risarskih igrah.

 • Video klic

 • Skupaj predelamo lekcijo

 • Zabavna kreativna igra

 • Vsak naslednji dan

  Posnetki ur

  Vsi posnetki ur v živo z učiteljem na voljo v spletni učilnici

  V naši spletni šoli nikoli ničesar ne zamudite. Naslednji dan po lekciji v živo bo posnetek  naložen v spletno učilnico. Vidna bo tudi predlagana domača vaja in druge vsebine (delovni listi, igre, vaje...).


 • Vsi video posnetki na voljo

 • Vajo lahko večkrat natisneš

 • Pregled opravljenih vaj s strani učitelja

 • Učiteljska ekipa

  klara


  Klara Šlenc

  Klara Šlenc je diplomirana akademska slikarka, ki svoje znanje risanja in slikanja ves čas nadgrajuje. Kreativnost je njeno drugo ime in skoraj ne mine dan, da ne bi ustvarjala. Ima ogromno izkušenj z vodenjem likovnih delavnic za otroke, ki jo preprosto obožujejo. Na lekcijah z največjim veseljem predaja svoje znanje in tudi v Ateljeju bo počela prav to. Klara je navdih za vse, ki jo spoznajo, in njena strast do umetnosti je nalezljiva. Veselimo se, da boste lahko delili to izjemno izkušnjo z njo v našem Ateljeju.

  natan


  Natan Urh

  Natan Urh je s poučevanjem v Risarnici začel šele letos, vendar se je z lahkoto vklopil med mlade risarje. Obiskoval je Umetniško gimnazijo v Celju in kljub mladosti že veliko dosegel kot umetnik, saj s svojimi likovnimi dosežki navdušuje in ga vabijo celo v risarsko šolo v tujino.

  Poleg umetnosti Natan trenira kickbox, kar je zanimiva kombinacija umetnika in športnika. Ta kontrast med njegovima hobijema je tako izrazit kot barve, ki jih meša na svojem platnu. Pravi, da ga umetnost najbolj navdihuje, trenutno še posebej moderna umetnost. Veseli smo, da bo tudi v Ateljeju delil svoje tehnike, inovativne načine in navdih za risanje.

  tina


  Tina Sapundžić

  Naša učiteljica risanja Tina je strastna umetnica in predana učiteljica risanja v Risarnici. Svoje znanje je izpopolnjevala skozi leta formalnega izobraževanja, saj je uspešno diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Poučevanje risanja v Risarnici ji omogoča, da združuje dve veliki ljubezni – ustvarjanje in delo z otroki.

  Tina je pravi sonček, saj je vedno nasmejana ter vedno pripravljena prisluhnit in delit kakšen dober nasvet. Verjame namreč v prijazen in podporen pristop, kjer se otroci počutijo varne in motivirane za ustvarjanje.

  DRUŽENJE IN ZABAVA

  Vse, vpisane v spletno šolo risanja, tako v program Akademija kot tudi Atelje, 2 x na leto povabimo na dva srečanja v živo.

  menina-skupinska

  Dragi ljubitelji risanja. 

  Vesela sem, da imamo v Sloveniji toliko ustvarjalnih otrok. Vedno znova me razveselijo novi vpisi v našo spletno šolo risanja, Risarnico.


  Z velikim veseljem vabim vse kreativne otroke v Riskovo Akademijo!


  V okviru Riskove Akademije bomo še več risali in ustvarjali, kar bo prineslo še več veselja našim mladim umetnikom. Naše temeljne vrednote ostajajo enake, vendar smo program obogatili in izboljšali, da bi vašim otrokom omogočili še bolj celovito in navdihujočo izobraževalno izkušnjo.


  Kaj prinaša Riskova Akademija?

  Poleg tedenskih učnih uric risanja z učiteljem na ZOOM-u, bodo otroci vpisani v Akademijo imeli brezplačen dostop do vsebin Ateljeja, kar omogoča še več priložnosti za prijetno risanje in prakso.


  Verjamem, da bo ta nadgradnja prinesla še več veselja in navdušenja nad risanjem in ustvarjanjem. Veselimo se novih dogodivščin, ki jih bomo doživeli skupaj v Riskovi Akademiji.


  Upam, da se vidimo v čim večjem številu. Juhej!  klara-atelje
  garancija-risarnica

  30-dnevna garancija

  "V vsak delček spletne šole risanja vlagamo 110% truda. Želimo, da se otroci in mladi počutijo kar se da domače in prijetno ter da pridobijo čim več znanja s področja risanja in kreativnosti. Zato nudimo garancijo na zadovoljstvo, v kolikor s šolo ne boste popolnoma zadovoljni. Če po 30-ih dneh od vpisa, prekličete prijavo, vam vrnemo denar. Prav tako lahko to storite kadarkoli med šolskim letom, saj ne zahtevamo letne vezave."

  Klara Šlenc

  Vodja Risarnice in učiteljica risanja

  Risarnica © 2024 Vse pravice pridržane.